Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 26 mar 2022 - Anul XXVII, nr. 71 (7988)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Leul Mir (Pace), un nou oaspete temporar din Ucraina la Zoo Rădăuți

Duminică, 27 Martie 2022 (16:25:33)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Parcul Zoologic din municipiul Rădăuți mai adăpostește, de duminică, încă un animal adus din Ucraina, pe fondul războiului din țara vecină. Înainte de orele prânzului, o autoutilitară a adus la Rădăuți un leu din Ucraina, de la Grădina Zoologică din Sambir, după ce în urmă cu circa o săptămână în grădina zoologică rădăuțeană au mai fost relocați un leu și un lup, tot din țara aflată în război, din orașul Zaporoje.

Administratorul Parcului Zoo Rădăuți, Angelica Olenici, a declarat chiar la momentul sosirii animalului: „Am primit duminică încă un animal din Ucraina, un leu, după ce acum câteva zile am mai primit de acolo încă două animale. Astăzi am primit un leu de patru ani, se numește Mir (n.a. - Pace în traducere), și va intra în carantină așa cum sunt prevederile în aceste cazuri. Leul a intrat în țară pe la Halmeu, și de aceea este obosit, oricum, noi ne vom strădui să îi asigurăm cele mai bune condiții”.

Mir va fi vecin cu Simba și Wally, un leu de zece ani și o lupoaică de 12 ani, care au ajuns recent la parcul zoo din municipiul Rădăuți, din Ucraina. Cei doi lei vor fi relocați în aproximativ trei luni la Rezervația și Sanctuarul Simbonga ”Warriors or Wildlife” din Africa de Sud, gestionat de Lionel Shane de Lange. Aici, cei doi lei din Ucraina vor fi puși în libertate alături de alte 28 de feline din aceeași specie care trăiesc pe cele 150 de hectare.

Deocamdată, Mir și Simba sunt la Zoo Rădăuți, dar custodia leilor aparține temporar Roxanei Ciornei de la Asociația ”Casa lui Patrocle” în baza colaborării cu asociația din Africa de Sud. ”Comparativ cu primul transport, al leului Simba, acum lucrurile au decurs mult mai bine. Vreau să mulțumesc pentru sprijin lui Andrei Cureleț, dar și celor de la Parcul Zoo din Rădăuți”, a arătat Roxana Ciornei.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Leul Mir (Pace), un nou oaspete temporar din Ucraina la Zoo Rădăuți.
 Vizualizări articol: 819 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Leul Mir (Pace), un nou oaspete temporar din Ucraina la Zoo Rădăuți0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei