Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 3 feb 2022 - Anul XXVII, nr. 27 (7944)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

O grupare a făcut cumpărături de 300.000 de euro cu bani de pe carduri accesate fraudulos

Joi, 3 Februarie 2022 (18:32:39)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Suceava au acționat, joi, împreună cu ofițeri de poliție judiciară de la BCCO Suceava, în cadrul a 26 de percheziții într-un dosar privind comiterea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, acces ilegal la un sistem informatic și efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos.

Perchezițiile au avut loc în municipiul București, precum și în județele Iași, Arad, Teleorman, Botoșani, Argeș, Vrancea și Ilfov.

Dosarul este unul foarte interesant, legat de cumpărături făcute prin cardurile bancare aparținând unor străini, accesate fraudulos.

Prejudiciul estimativ, cauzat de membrii grupului infracțional organizat, stabilit până în prezent, este de 300.000 euro.

”În cauză s-a reținut faptul că, în perioada 2015-2017, membrii unui grup infracțional organizat au deținut date cu privire la carduri bancare aparținând unor persoane din diverse țări, cu care au efectuat operațiuni financiare în mod fraudulos, respectiv au achiziționat diverse bunuri de la agenți comerciali din străinătate, bunurile fiind livrate pe teritoriul României prin intermediul firmelor de curierat. Datele de identificare ale cardurilor bancare au fost obţinute în mod ilegal, fie prin achiziţionarea lor de pe diverse site-uri de specialitate, fie prin accesarea în mod ilegal a unor diverse platforme online”, au transmis procurorii DIICIT.

După cum se observă, printre suspecți nu sunt și suceveni.

Legătura cu Suceava pleacă de la faptul că o parte din colete au fost ridicate de aici, iar structurile de combatere a crimei organizate de aici au intrat pe fir și au demarat cercetări complexe.  

La sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Suceava au fost aduse la audieri 15 persoane.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul ofițerilor de poliție judiciară din cadrul  cu BCCO București, BCCO Iași, BCCO Pitești, SCCO Arad, SCCO Teleorman, SCCO Ilfov și SCCO Vrancea, al luptătorilor din cadrul SAS Botoșani, SAS Iași, SAS Teleorman și al jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi “Alexandru cel Bun” Bacău, BSIJ București, IJJ Teleorman, IJJ Argeș.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale și UTAI Suceava.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O grupare a făcut cumpărături de 300.000 de euro cu bani de pe carduri accesate fraudulos.
 Vizualizări articol: 2652 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
O grupare a făcut cumpărături de 300.000 de euro cu bani de pe carduri accesate fraudulos0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei