Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 2 feb 2022 - Anul XXVII, nr. 26 (7943)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Ministrul Antreprenoriatului și Turismului: „Avem deja șapte obiective îndeplinite pentru ce ne-am propus în acest an”

Miercuri, 2 Februarie 2022 (17:43:52)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Ministrul Antreprenoriatului și Turismului, suceveanul Constantin-Daniel Cadariu, a declarat, în ședința de Guvern de miercuri, că ministerul pe care îl conduce are deja șapte obiective îndeplinite. „De la preluarea mandatului, am avut extrem de multe întâlniri cu reprezentații mediului de afaceri, multe dintre ele la nivel de prim-ministru. În momentul de față, sintetic, suntem în situația în care avem șapte obiective îndeplinite pentru ceea ce ne-am propus în acest an”, a spus Cadariu în ședința Executivului.

El a precizat că în primul rând, în decembrie 2021, a fost adoptată ordonanța de urgență privind prelungirea voucherelor de vacanță. „Aici doar aș vrea să semnalez un angajament pe care trebuie să îl îndeplinească Ministerul de Finanțe, și anume să fie funcțională platforma E-facturare pentru relația între agenții economici privați. Tot în luna decembrie am închis ediția a doua a programului de granturi Start-Up Nation, când am achitat 40 de milioane de lei pentru ultimele 200 de proiecte”, a adăugat ministrul Antreprenoriatului.

El a subliniat faptul că miercuri, 2 februarie, s-a închis în cele din urmă schema de ajutor HoReCa. Daniel Cadariu a spus că în cadrul acestei scheme de ajutor s-au achitat în total aproape 2,2 miliarde de lei, primul miliard de lei în decembrie 2021, reprezentând o prorată de 47%, iar diferența în ultima săptămână, reprezentând 53%. „În fond, discutăm de o infuzie de capital în activitatea turistică de peste 400 de milioane de euro în doar două luni”, a subliniat ministrul Antreprenoriatului și Turismului.

El a făcut referire și la Măsura 1, care asigură granturi pentru capital de lucru pentru microîntreprinderi, precizând că în acest caz se analizează dosarele depuse în cea de-a doua etapă. Daniel Cadariu a precizat că în prima etapă au fost 17.000 de beneficiari plătiți, suma cheltuită a fost de doar 35 de milioane de euro, fiind disponibile încă 65 de milioane de euro. „Acum sunt aproximativ 33.000 de cereri depuse. Ne propunem să lucrăm pe calupuri de câte 5.000 de beneficiari, astfel încât, atunci când terminăm analiza și încheiem contractele, să putem face plățile”, a declarat Cadariu, care a adăugat că „în legătură cu Măsura 2, acolo exista la momentul preluării mandatului un deficit de 570 de milioane de lei pentru ultimii 2.885 de beneficiari. S-a asigurat această sumă în bugetul ministerului, iar astăzi am venit cu un proiect în primă lectură pentru a face o corectură pe titlul bugetar, care să ne permită folosirea banilor. Totodată, acesta va sta la baza unui act adițional între instituția noastră și Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, necesar pentru a închide Măsura 2 în cursul lunii februarie”. Ministrul Antreprenoriatului a mai afirmat că alte două măsuri pe care le-a luat în sprijinul mediului de afaceri și care sunt în funcțiune sunt cele pentru reluarea celor două programe de promovare externă, respectiv participarea la târgurile internaționale cu standuri de țară, în care agenții economici pot participa cu standuri proprii, dar și programul pentru promovarea externă, prin târgurile pentru comerț exterior.

„Ca o paranteză, vorbim despre vestitul program care a generat nenumărate plângeri penale în cursul anului trecut. Fiind o legislație în vigoare, am reluat funcționarea acestui program pe baza prevederilor actuale, însă vom veni săptămâna viitoare, probabil, cu o ordonanță de urgență care să îl ajusteze, în sensul de a elimina intermediarii. Prezența acestora, în fond, reprezenta aproximativ 15% din sumele alocate”, a explicat Cadariu. El a mai spus că ministerul pe care îl conduce intenționează să deruleze în cursul acestui an cel puțin 10 programe care să vină în sprijinul mediului de afaceri.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ministrul Antreprenoriatului și Turismului: „Avem deja șapte obiective îndeplinite pentru ce ne-am propus în acest an”.
 Vizualizări articol: 1047 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Ministrul Antreprenoriatului și Turismului: „Avem deja șapte obiective îndeplinite pentru ce ne-am propus în acest an”1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei