Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 2 feb 2022 - Anul XXVII, nr. 26 (7943)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Angelica Fădor: Ministrul Daniel Cadariu a reușit în câteva luni să atingă mai multe obiective pentru sprijinirea antreprenorilor și turismului

Miercuri, 2 Februarie 2022 (14:54:32)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PNL de Suceava Angelica Fădor consideră că înființarea noului Minister al Antreprenoriatului și Turismului în Guvernul condus de premierul liberal Nicolae Ciucă, precum și eforturile susținute ale ministrului Daniel Cadariu de sprijinire a antreprenorilor români au deja un impact important în dezvoltarea sectorului privat din România.

„În contextul actual, în care efectele pandemiei au afectat puternic economiile tuturor țărilor, ministrul Antreprenoriatului și Turismului, colegul meu, Daniel Cadariu, a reușit în doar câteva săptămâni să își atingă mai multe obiective din Programul de guvernare și continuă să propună noi soluții care reies din dezbaterile pe care le are constant cu mediul de afaceri”, a spus Angelica Fădor.

Ea a arătat că prima măsură din Programul de guvernare care a fost îndeplinită este cea legată de reluarea acordării voucherelor de vacanță, care va continua în următorii cinci ani cu alocarea a câte 1.450 de lei pentru angajații din sistemul bugetar, prelungirea perioadei de folosire a tichetelor emise în anii 2019 și 2020 până în 30 iunie 2022 și facturarea lor prin sistemul de e-facturare.

În ceea ce privește sistemul privat, Fădor a spus că voucherele de vacanță au o valoare de până la șase salarii minime, sumele fiind deductibile de la impozitul pe venit de 16%, și sunt scutite de contribuții sociale  „În ceea ce privește programul Start-Up Nation II, acesta a fost închis în luna decembrie 2021 cu ultimele 200 de proiecte și cu o alocare de 40 de milioane de lei. În total în program sunt finanțate cu câte 200.000 de lei 8100 de proiecte”, a explicat deputatul PNL de Suceava. Ea a subliniat faptul că în sprijinul antreprenorilor din industria ospitalității, HoReCa, cei 8.300 de beneficiari au primit în decembrie 2021 prima prorată de un miliard de lei, reprezentând 47% din programul de sprijin, iar în lunile ianuarie și februarie se achită restul de 1,2 miliarde de lei.

„În sprijinul antreprenorilor este și Măsura 1, de microgranturi pentru care este disponibilă suma de 65 de milioane de euro și la care se analizează acum 33.000 de dosare depuse, urmând ca plățile să fie făcute în perioada februarie-aprilie în calupuri de câte 5000. Un alt sprijin este Măsura 2 (Granturi pentru capital de lucru), unde sunt alocate în bugetul ministerului 570 de milioane de lei pentru cele 2900 de dosare depuse. Acum se află în avizare o OUG pentru corecție după ce a fost încadrată pe titlu greșit de Ministerul de Finanțe, dar plățile se vor realiza în perioada februarie-martie”, a mai precizat Angelica Fădor. Ea a adăugat că acest minister vine cu o susținere puternică pentru turism și reia din luna februarie participarea la târgurile internaționale de profil pentru atragerea cât mai multor turiști din străinătate în România.

De asemenea, deputatul liberal a precizat că ministrul Daniel Cadariu a reluat și promovarea exporturilor prin participarea firmelor românești interesate la târguri de profil în cadrul standurilor naționale. „De subliniat este că și în această privință ministrul Antreprenoriatului și Turismului a propus o Ordonanță de Urgență care se află în avizare și care prevede eliminarea de intermediari pentru cei care vor să-și promoveze produsele la târgurile internaționale”, a spus Fădor, care a mai adăugat că „ministrul Daniel Cadariu continuă să acționeze în sprijinul antreprenorilor și, după o primă întâlnire la Vatra Dornei, organizează dezbateri în toată țara în vederea realizării Organizațiilor de Management al Destinației ce vor deveni importante organisme pentru promovarea și dezvoltarea turismului și afacerilor”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Angelica Fădor: Ministrul Daniel Cadariu a reușit în câteva luni să atingă mai multe obiective pentru sprijinirea antreprenorilor și turismului.
 Vizualizări articol: 720 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Angelica Fădor: Ministrul Daniel Cadariu a reușit în câteva luni să atingă mai multe obiective pentru sprijinirea antreprenorilor și turismului1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei