Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 26 ian 2022 - Anul XXVII, nr. 20 (7937)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Mai mulți bani pentru ajutorarea nevoiașilor și bareme de acordare mărite, la Primăria Suceava

Miercuri, 26 Ianuarie 2022 (16:34:08)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Pentru 2022, municipalitatea suceveană va aloca mai multe fonduri pentru ajutorarea persoanelor nevoiașe, modificând inclusiv baremele de acordare, stabilite în urmă cu 10 ani, astfel încât să se poată încadra un număr mai mare de oameni.

Măsura a fost anunțată de către primarul Sucevei, Ion Lungu, care a justificat necesitatea unei astfel de decizii prin faptul că „vremurile sunt grele, au crescut prețurile la utilități, iar persoanele cu venituri mici, nevoiașe, au nevoie de sprijin, inclusiv din partea autorităților locale”.

Pentru punerea în aplicare a noilor criterii de acordare a ajutoarelor financiare de la bugetul local, este necesară modificarea unei decizii de Consiliu Local din 2012, în sensul majorării venitului maxim pe membru de familie de la care se pot da ajutoare de urgență.

„Dacă până acum limita era de sub 1.000 de lei pe membru de familie, am mărit plafonul la 1.500 de lei pe membru de familie, în ideea ca mai multe persoane cu probleme să poată beneficia de acest ajutor – pensionarii, șomerii, persoane cu grad de invaliditate, persoane care au decese în familie în afara țării și au nevoie de repatrierea decedatului”, a explicat primarul Ion Lungu.

Modificarea plafoanelor de acordare a sprijinului financiar se face în paralel cu alocarea de fonduri suplimentare de la bugetul local, în ideea că vor fi clar mai mulți beneficiari.

„Dacă anul trecut am avut prins un buget pentru ajutoare de 7,2 milioane de lei, anul acesta avem 10,6 milioane de lei. Este cu aproape 50% mai mult ca anul trecut, în ideea de a putea ajuta persoanele vulnerabile”, a adăugat edilul sucevean.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mai mulți bani pentru ajutorarea nevoiașilor și bareme de acordare mărite, la Primăria Suceava.
 Vizualizări articol: 1014 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mai mulți bani pentru ajutorarea nevoiașilor și bareme de acordare mărite, la Primăria Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei