Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 11 ian 2022 - Anul XXVII, nr. 7 (7924)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Examen auto

Promovabilitatea la obținerea permisului de conducere în județ a scăzut de la peste 53%, în 2020, la aproape 30%, în 2021

Marţi, 11 Ianuarie 2022 (13:01:35)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Promovabilitatea la obținerea permisului de conducere în județul Suceava a scăzut de la peste 53%, în 2020, la aproape 30%, în 2021. Cel puțin așa reiese dintr-o statistică prezentată de Prefectura Suceava, în urma unei analize pe care prefectul Alexandru Moldovan și șeful Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Suceava, comisarul Adrian Vasile Hlaghi au efectuat-o cu privire la activitatea acestei instituții pe parcursul anului trecut, precum și măsurile ce pot fi luate pentru îmbunătățirea situației existente în momentul de față.

Potrivit datelor oficiale, în cursul anului 2021, la proba teoretică pentru obținerea permisului auto au fost examinați 27.681, dintre aceștia doar 13.561 fiind declarați „admis”, ceea ce înseamnă o promovabilitate de 48,99%. Tot anul trecut, la proba practică au fost examinați 16.095 de candidați și doar 8.220 au fost declarați „admis”, adică un procent de 51,07%. Astfel, promovabilitatea generală înregistrată anul trecut în județ pentru obținerea permisului auto a fost de doar 29,69%, în scădere cu 26,88% față de anul 2020, când procentul înregistrat a fost de 53,57%.

Prefectul a dispus organizarea de sesiuni suplimentare pentru susținerea probei practice

Alexandru Moldovan a amintit că în prezent, acest serviciu se confruntă cu probleme acute de personal urmare a restricţiilor legale dispuse faţă de 10 dintre lucrători, prin care li s-a stabilit interdicţia de a desfăşura activităţi de examinare la proba practică de traseu, urmare a unei acţiuni a DNA Suceava de la sfârşitul lunii noiembrie 2020.

„În pofida eforturilor depuse în vederea asigurării resursei umane necesare desfășurării în continuare a serviciului public prin detașarea pe durată limitată a unor lucrători din cadrul structurilor MAI de pe raza județului, în mod real activitatea de examinare practică s-a desfășurat în cea mai mare parte a anului trecut cu aportul a 4-5 examinatori atestați/lună, fapt ce a condus la situaţia nedorită ca un candidat să poată susţine proba practică de traseu la 6 luni după susţinerea probei teoretice de sală, în special la categoriile B şi C”, a arătat Moldovan. El a adăugat că având în vedere aceste aspecte s-a luat decizia de a se organiza o serie de sesiuni suplimentare de examinare practică, în zilele de sâmbătă, tocmai pentru a putea asigura fiecărui candidat cel puțin două şanse de a susţine examenul la proba practică pentru a obţine permisul de conducere. El consideră că reducerea decalajului între proba teoretică şi cea practică nu poate fi obținută prin organizarea sesiunile suplimentare atât timp cât activitatea de examinare practică nu poate fi susţinută constant cu cel puţin 7-8 examinatori zilnic. Prefectul a precizat că anul trecut au fost organizate nouă sesiuni suplimentare, în care 427 de candidați au putut să susțină proba practică. El a amintit că pentru prima lună a anului 2022 a dispus organizarea a încă patru noi sesiuni suplimentare de examinare.

Moldovan: „Nu în acești parametri ar trebui să se prezinte un serviciu public de calitate”

Alexandru Moldovan a arătat că susţinerea la un nivel minim acceptabil a acestei activităţi de examinare a fost posibilă doar cu ajutorul a patru lucrători delegaţi de la IPJ Suceava, dar şi a celor detaşaţi de la alte servicii de profil din ţară.

„Apreciez activitatea pentru anul 2021 a Serviciului de Permise și Înmatriculări ca fiind una în care s-au făcut eforturi susținute pentru a oferi un serviciu public de calitate, raportându-mă evident la situația dată. Sunt conștient că decalajul foarte mare dintre momentul susținerii probei teoretice, respectiv a celei practice pentru obținerea permisului auto creează candidaților foarte mult disconfort și frustrare. Nu în acești parametri ar trebui să se prezinte un serviciu public de calitate!”, a spus Moldovan. El a arătat că a inițiat o serie de demersuri procedurale pentru a acoperi, cel puțin parțial și temporar, deficitul de personal existent la nivelul serviciului. Moldovan a dat asigurări că remedierea situației de la Serviciului de Permise și Înmatriculări Suceava constituie o prioritate de prim rang a mandatului său de prefect, el adăugând că toate acțiunile care se vor întreprinde și toate măsurile adoptate nu pot fi concretizate decât respectând cu strictețe cadrul legal existent.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Promovabilitatea la obținerea permisului de conducere în județ a scăzut de la peste 53%, în 2020, la aproape 30%, în 2021.
 Vizualizări articol: 904 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Promovabilitatea la obținerea permisului de conducere în județ a scăzut de la peste 53%, în 2020, la aproape 30%, în 20215.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei