Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 6 ian 2022 - Anul XXVII, nr. 3 (7920)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Credincioșii din Bosanci s-au adunat de Bobotează la slujba de sfințire a apei, în jurul crucilor de gheață

Joi, 6 Ianuarie 2022 (17:50:05)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În ziua marii sărbători a Botezului Domnului credincioșii din comuna Bosanci s-au adunat după Sfânta Liturghie în jurul altarelor cu cruci de gheață ridicate la cele trei biserici, pentru a lua Agheasma Mare.

Respectând întru totul tradiția, cei din centrul comunei s-au adunat, în frunte cu pompierii voluntari, în curtea bisericii ”Sf. Gheorghe”. Semnul sfințirii a fost dat de preot: ”Tu însuți dar, Iubitorule de oameni, Împărate, vino și acum prin pogorârea Sfântului Tău Duh, care sfințește toate, sfințește și apa aceasta!”, iar cântarea specifică marii sărbători a Bobotezei le-a adus oamenilor vestea sfințirii apei de către Mântuitor: ”În Iordan, botezându-te Tu, Doamne, Închinarea Treimii s-a arătat, Căci glasul părintelui a mărturisit ție, Fiu iubit pe Tine numindu-Te.”

În urma slujbei de sfințire a apei, oficiată de preoții Ioan Bujoreanu și Nicolae Mihoc, credincioșii au plecat spre gospodăriile lor cu apa sfințită,  în speranța și cu rugămintea către Bunul Dumnezeu ca necazurile să nu se abată asupra familiilor și locuințelor acestora.  

În acest timp pompierii însoțiți de preoți și de corul bisericii, purtând cu ei steagul Societății Pompierilor Voluntari din Bosanci, care datează din anul 1893, au pornit în procesiune cu prapuri pentru sfințirea instituțiilor importante ale comunei. Ei trăiesc mândria înfruntării vicisitudinilor vremii, prin reușita unei munci de peste două zile de a găsi gheața, a ridica altare de cruci și a păstra astfel o străveche tradiție.

 

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Credincioșii din Bosanci s-au adunat de Bobotează la slujba de sfințire a apei, în jurul crucilor de gheață.
 Vizualizări articol: 919 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Credincioșii din Bosanci s-au adunat de Bobotează la slujba de sfințire a apei, în jurul crucilor de gheață0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei