Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 7 dec 2021 - Anul XXVI, nr. 286 (7898)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Videoclip live lansat de Subcarpați în colaborare cu Corul de copii „Așezământul Sf. Leontie” Rădăuți

Marţi, 7 Decembrie 2021 (15:15:10)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Trupa Subcarpați, una dintre cele mai interesante grupări muzicale independente din România, care aduce în atenția publicului tânăr muzica tradițională românească, a lansat în urmă cu o săptămână un videoclip live, în colaborare cu Corul de copii „Așezământul Sf. Leontie” Rădăuți.

Piesa interpretată se numește "Bună Ziua, Boieri Mari", a fost lansată pe 1 Decembrie, de Ziua Națională a României, și se regăsește pe primul vinyl Subcarpați, "Folcloru-i oxigen pentru un popor astmatic".

Videoclipul a fost înregistrat live în cadrul evenimentului „iMapp Bucharest 2021 – Winners League”, când lucrări artistice au fost redate pe cea mai mare suprafață de proiecție din lume - fațada Palatului Parlamentului României, care are 23.000 de metri pătrați.

În urma acestei colaborări de succes, talentatele fete din Corul de copii „Așezământul Sf. Leontie” Rădăuți au devenit vedete la nivel național, pe lângă succesul avut în cadrul concertului, videoclipul fiind foarte apreciat și în mediul online, numai pe YouTube având deja peste 120.000 de vizualizări.

 

 

 

Aşezământul „Sf. Ier. Leontie de la Rădăuți” găzduieşte peste 120 de copii şi tineri orfani sau din familii dezorganizate și a fost construit la iniţiativa Arhim. Iustin Dragomir, stareţul Mănăstirii Bogdana din Rădăuţi.

 

Trupa Subcarpați s-a născut în urmă cu 10 ani, la inițiativa lui Bean MC, și este compusă dintr-un grup de prieteni mânați de pasiunea pentru muzică și folclor. Ei colaborează cu artiști populari, realizând mixaje care aduc în atenția publicului tânăr muzica tradițională românească.

Grupul a făcut cunoscută și muzica Surorilor Osoianu din Basarabia, videoclipul în care ele interpretează, acompaniate de Subcarpați, colindul transnistrean „Baladă” având aproape opt milioane de vizualizări pe YouTube.

„Subcarpați reinterpretează folclorul în manieră proprie și aduce în prim-plan ideea că e important să ne conectăm la originile noastre. Trupa vorbește prin muzica sa despre patriotism și dragostea pentru valorile tradiționale, fără să le transforme într-un discurs patetic”, conform infomusic.ro.

Din 2009 până în prezent, Subcarpați a lansat șapte materiale discografice: "Etnologic" (2010), "Subcarpați" (2010), Compilația "Culese din Cartier" (2010), "Underground Folclor" (2012), "Pielea de găină" (2014), "Satele Unite ale Balcanilor" (2016), "Zori și Asfințit" (2018).

Noul album, care include și tinerele talente ale Corului de copii „Așezământul Sf. Leontie” Rădăuți, va fi prezentat public în contextul unui turneu special de lansare, derulat național în perioada mai-iunie 2022, sub titlul "H2Oxigen" și realizat în colaborare cu Asociația Ivan Patzaichin - Mila 23.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Videoclip live lansat de Subcarpați în colaborare cu Corul de copii „Așezământul Sf. Leontie” Rădăuți.
 Vizualizări articol: 1533 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Videoclip live lansat de Subcarpați în colaborare cu Corul de copii „Așezământul Sf. Leontie” Rădăuți5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei