Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 6 dec 2021 - Anul XXVI, nr. 285 (7897)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Ministrul de Interne spune că explozia de la Straja are legătură cu contrabanda cu țigări

Luni, 6 Decembrie 2021 (14:48:35)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

 Lucian Bode, ministrul de Interne, a vorbit despre atacul cu dispozitiv exploziv de la Straja, care a avut loc săptămâna trecută. Potrivit ministrului de Interne, informațiile colectate până acum indică faptul că atacul ar fi legat de contrabanda cu țigări de la frontiera de est.

„Pe măsură ce vom reduce cercul de suspecți vom prezenta concluziile. Indiciile din acest moment arată că această acțiune are legătură cu contrabanda de țigări din frontiera de est, din zona județului Suceava, Botoșani, avem un cerc de suspecți”, a arătat Lucian Bode.

Explozia a avut loc în noaptea de miercuri spre joi, în curtea gospodăriei unui bărbat din Straja. Este vorba de locuința lui Alexander Iosif, un bărbat cu mai multe probleme pe linie penală. În urma deflagrației s-au spart trei geamuri de la locuința lui Alexander Iosif, iar cel care a aruncat dispozitivul exploziv ar fi venit din spatele casei, dinspre pădurea aflată în apropierea gospodăriei. La anchetă participă mai multe structuri, iar la fața locului au fost trimiși reprezentanții Serviciului Român de Informații, dar și reprezentanții Serviciului Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase, ai Serviciului de Investigații Criminale, polițiști criminaliști, ancheta fiind coordonată de un procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava.

Anchetatorii au folosit un detector de metale pentru a descoperi metalele folosite în dispozitivul care a explodat. Deocamdată, nu se cunoaște exact care este tipul de exploziv folosit, dar acest aspect se va lămuri după analiza pe care o vor face specialiștii de la București ai Direcției Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase.

 

·        Cine este personajul vizat de explozia de săptămâna trecută

Cert este că atacul este unul de tip mafiot, chiar dacă Alexander Iosif ar fi declarat că nu are dușmani. Totuși, realitatea este cu totul alta. În vara acestui an, pe 1 iunie, în jurul orei 23.00, Poliția orașului Vicovu de Sus a primit un apel la 112 în care Ioan Buta, în vârstă de 28 de ani, din Straja, a reclamat că un grup de indivizi l-au lovit violent și au vrut să-l omoare. În zona denumită „Carahula”, în Straja, tânărul, care se deplasa cu un VW Touran, din direcția Vicovu de Sus spre comuna Brodina, a fost blocat de două mașini. Tânărul a fost lovit violent în cap și spune că și-a salvat viața doar pentru că a parat o parte din lovituri cu brațul. Tânărul a fost operat la Spitalul Județean Suceava, pentru suturarea unei plăgi adânci la cap. De asemenea, acestuia i-a fost fracturat brațul în timpul agresiunii, cel cu care a parat o parte din loviturile cu bâtele.

Tânărul le-a declarat polițiștilor că i-a recunoscut pe agresori, printre ei Ovidiu Cotos, în vârstă de 25 de ani, și Alexander Iosif, în vârstă de 35 de ani, ambii localnici. Ulterior, polițiștii de Investigații Criminale de la Vicovu de Sus, cu sprijin consistent de la Poliția Rădăuți și de la Inspectoratul de Poliție Județean, inclusiv cu două grupe de luptători de la Acțiuni Speciale, au acționat în baza unor mandate de percheziție asupra a trei mobile, printre ele și un depozit de materiale de construcții. La locuința lui Iosif Alexander a fost găsit un autoturism cu avarii, despre care există indicii certe că a fost folosit la blocajul din trafic. La același suspect, într-o mașină din curte au fost descoperite colete în care se aflau 15.000 de pachete de țigări de proveniență extracomunitară având aplicate banderole fiscale tip Duty Free, Ashima și Compliment. Atât țigările, cât și mașina cu avarii au fost ridicate pentru continuarea cercetărilor.

Pentru Alexander Iosif această explozie reprezintă un avertisment, iar următoarea etapă ar putea fi una mult mai gravă în ceea ce privește nu doar bunurile sale, ci chiar și integritatea corporală.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ministrul de Interne spune că explozia de la Straja are legătură cu contrabanda cu țigări.
 Vizualizări articol: 1882 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ministrul de Interne spune că explozia de la Straja are legătură cu contrabanda cu țigări0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei