Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 4 dec 2021 - Anul XXVI, nr. 284 (7896)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Percheziții la hoții de lemne din zona Gura Humorului

Duminică, 5 Decembrie 2021 (12:28:31)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Trei percheziții au derulat polițiștii și silvicultorii la locuințele unor persoane din Capu Câmpului despre care existau date că ar fi tăiat cinci arbori. Furtul a fost sesizat pe data de 2 decembrie și era vorba de 5 arbori de molid din Fondul Forestier al Cantonului Silvic Isachia, din cadrul Ocolului Silvic Gura Humorului. La percheziții a fost ridicată cantitatea de 4,11 mc lemn gater molid, materialul lemnos fiind predat lucrătorilor silvici din cadrul Ocolului Silvic Gura Humorului. În acest caz s-a întocmit un dosar penal pentru comiterea infracțiunilor de ”tăiere fără drept de arbori” și „furt de arbori”. La final de săptămână au avut loc și alte acțiuni pe linie silvică, fiind controlate unități economice cu profil debitare și prelucrare material lemnos. În zilele de 2 și 3 decembrie, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice și ai Biroului de Combatere a Delictelor Silvice – Serviciul Ordine Publică, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Secției de Poliție Rurală Pojorata, Poliției Orașului Dolhasca şi specialişti din cadrul Gărzii Forestiere au organizat şi desfăşurat mai multe controale pe linia prevenirii şi combaterii faptelor ilicite privind exploatarea, transportul, debitarea şi comercializarea materialului lemnos. Acţiunea a vizat agenţi economici de pe raza judeţului Suceava, zona Marginea/Volovăț/Sucevița despre care se deţineau date că săvârşesc ilegalităţi în domeniul achiziţiilor, prelucrării şi comercializării materialului lemnos cu scopul de a se sustrage de la plata taxelor şi impozitelor datorate statului. Cu această ocazie, au fost ”călcate” 10 societăți comerciale, fiind aplicate 11 sancțiuni contravenționale în valoare de 37.000 de lei. De asemenea, s-a confiscat cantitatea de 211,71 mc material lemnos în valoare de aproape 47.000 de lei.

”Pentru păstrarea integrității fondului forestier național, prevenirea tăierilor ilegale de arbori din păduri, descoperirea și incriminarea faptelor ilegale asociate din circulația, depozitarea, prelucrarea primară și comercializarea materialului lemnos la nivel județean, precum și protejarea bugetului de stat prin prevenirea și descoperirea faptelor de evaziune fiscală, I.P.J. Suceava, organizează săptămânal acțiuni în sistem integrat împreună cu reprezentanții Gărzii Forestiere Suceava și Direcției Silvice Suceava, activități de control la societățile comerciale de profil silvic de pe raza județului Suceava precum și pe linia verificării circulației materialelor lemnoase pe drumurile publice și forestiere, acțiuni în cadrul cărora sunt cooptate și efectivele de ordine publică din teritoriu”, au arătat reprezentanții IPJ Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Percheziții la hoții de lemne din zona Gura Humorului.
 Vizualizări articol: 1751 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Percheziții la hoții de lemne din zona Gura Humorului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei