Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 3 dec 2021 - Anul XXVI, nr. 283 (7895)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Peste 56.000 de nume de evrei deportați din Bucovina vor fi amintite la Memorialul Holocaustului din Siret

Vineri, 3 Decembrie 2021 (15:35:44)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Consiliul Județean Suceava și Primăria Siret au dat startul efectiv pentru lucrările de modernizare și reabilitare a Muzeului de Istorie din acest oraș, care va avea și Memorial al Holocaustului evreilor din Bucovina. Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat că în cadrul unei întâlniri pe care a avut-o la Siret cu directorul Agenției de Dezvoltare Regională Nord-Est, Vasile Asandei, a avut predarea lucrărilor către constructor. „Aici va fi un muzeu unicat în România, cu un Memorial al Holocaustului. Siretul este un oraș cu o istorie foarte veche, fostă capitală a Moldovei, un oraș cu multe minorități, cu o istorie aparte a evreilor”, a arătat Gheorghe Flutur.

El a precizat că reabilitarea Muzeului de Istorie din Siret se va face printr-un proiect al Consiliului Județean Suceava, în valoare de 1,6 milioane de euro. El a spus că muzeul din Siret va fi amenajat pe o suprafață de circa 600 de metri pătrați, iar durata de realizare a lucrărilor este de 24 de luni. „În apropiere sunt și cele două cimitire evreiești, cele mai vechi din România, care sunt vizitate foarte des de turiști din Israel. Și sperăm ca acest muzeu să devină un loc de atracție deosebit. Muzeul va avea mai multe încăperi care prezintă orașul Siret, istoria minorităților de aici. Iar afară va fi un zid pe interiorul căruia vor fi plăcuțe cu peste 56.000 de nume ale cetățenilor evrei care au fost deportați din această zonă. Este un Memorial al Holocaustului și sunt convins că va fi un loc de pelerinaj și de vizită aici, la Siret, extrem de important”, a precizat șeful administrației județene.

De precizat că imobilul în care funcționează muzeul este monument istoric și necesitatea investiției este generată de starea precară a clădirii, uzura morală a expoziției permanente, lipsa spațiilor de depozitare și conservare, aglomerarea personalului de specialitate în spații neadecvate, lipsa unor spații și dotări pentru deservirea publicului. Terenul pe care este amplasat obiectivul are o suprafață de 1.786 mp.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 56.000 de nume de evrei deportați din Bucovina vor fi amintite la Memorialul Holocaustului din Siret.
 Vizualizări articol: 982 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peste 56.000 de nume de evrei deportați din Bucovina vor fi amintite la Memorialul Holocaustului din Siret0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei