Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 3 dec 2021 - Anul XXVI, nr. 283 (7895)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Bugetarii vor primi din nou vouchere de vacanță începând de anul viitor

Vineri, 3 Decembrie 2021 (14:05:59)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Angajații din sistemul bugetar vor primi din nou vouchere de vacanță începând cu anul 2022. Anunțul a fost făcut de ministrul Antreprenoriatului și Turismului, suceveanul Daniel Cadariu, care a precizat că acordarea voucherelor de vacanță pentru angajații din sectorul bugetar în 2022 a fost principala temă de discuție în cadrul primei întâlniri de lucru pe care a convocat-o la sediul ministerului cu reprezentanți ai mediului asociativ de profil.

„Sistemul românesc de acordare a voucherelor de vacanță este un exemplu de bună practică și aș menționa o parte din beneficiile pe care acest program le are, cum ar fi stimularea circulației turistice interne, sprijinirea comunității locale, refacerea forței de muncă, reducerea practicilor ilegale sau pe cele aflate la limita legii, dar și crearea unor noi oportunități de angajare. Din aceste motive, chiar astăzi am publicat în transparență decizională proiectul de act normativ care prevede reluarea acordării acestora în 2022”, a spus Cadariu.

În cadrul întâlnirii, reprezentanții mediul asociativ au agreat inițiativa demnitarului și au apreciat demersul de consultare proactivă. Daniel Cadariu a spus că pe viitor, pentru mai multă predictibilitate, dar și pentru a crește atractivitatea acestora în fața angajatorilor din mediul privat, se are în vedere inclusiv actualizarea și îmbunătățirea legislației specifice voucherelor de vacanță. La discuțiile cu ministrul Daniel Cadariu au participat membri ai Alianței pentru Turism - Cartel Alfa, Asociaţia Naţională a Staţiunilor Balneare şi Balneoclimatice din România (ANSBBR), Asociația Națională a Agențiilor de Turism (ANAT), Federația Industriei Hoteliere din România (FIHR), Organizația Patronală a Turismului Balnear din România (OPTBR), Federația Asociațiilor de Promovare Turistică din România (FAPT) și Asociația Profesională a Emitenților de Tichete (APET).

Daniel Cadariu a spus că proiectul de ordonanță pentru acordarea voucherelor de vacanță se află deja în dezbatere publică. În proiectul de act normativ se arată că voucherele de vacanță aferente anilor 2022-2026 se emit doar pe suport electronic. De asemenea, prin această ordonanță, perioada de valabilitate a voucherelor de vacanță, emise în perioada ianuarie - decembrie 2020, indiferent de suport, se prelungește până la data de 31 decembrie 2022. Valoarea voucherelor de vacanță este de 1.450 de lei pentru fiecare salariat din sistemul bugetar. Tot pentru perioada 2022-2026, pentru personalul militar, polițiștii, funcționarii publici cu statut special din sistemul administrației penitenciare și personalul civil din instituțiile publice de apărare, ordine publică și securitate națională se decontează serviciile turistice prestate de orice structură de primire turistică clasificată aflată pe teritoriul României, în limita a 1.450 de lei pentru un salariat.

Această ordonanță va intra în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial al României.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bugetarii vor primi din nou vouchere de vacanță începând de anul viitor.
 Vizualizări articol: 1084 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Bugetarii vor primi din nou vouchere de vacanță începând de anul viitor5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei