Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 2 dec 2021 - Anul XXVI, nr. 282 (7894)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Evenimentul ,,Deschide Ochii…! Deschide Inima!”, ediția a XV-a

Vineri, 3 Decembrie 2021 (08:16:41)

Motto: "Nimeni nu este atât de sărac, încât să nu poată dărui o vorbă bună, o faptă bună sau un zâmbet. Și nimeni nu este atât de bogat încât să nu aibă nevoie de ele."

Ziua de 3 decembrie, Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități, are ca obiectiv promovarea înțelegerii de către opinia publică a problemelor cu care se confruntă persoanele cu dizabilități și susținerea demnității, a drepturilor și a bunăstării acestora. Ne dorim ca prin acțiunile noastre să reușim să conștientizăm publicul larg cu privire la importanța schimbării de atitudine față de aceste persoane, prin eliminarea barierelor în ceea ce privește implicarea lor în diverse sfere de activitate.
În fiecare an, cu excepția anului 2020, DGASPC Suceava a organizat în data de 3 decembrie evenimentul ,,Deschide Ochii…! Deschide Inima!” - eveniment-manifestare la care au participat, de fiecare dată, sute de copii și persoane adulte cu dizabilități din cadrul centrelor de plasament, din cadrul centrelor de recuperare și reabilitare neuropsihiatrică, din structura DGASPC Suceava precum și din cadrul centrelor care aparțin de ONG-uri, dar și din cadrul Spitalului de Psihiatrie Siret.
În acest an, pentru a marca importanța zilei de 3 decembrie, organizăm cea de a 15-a ediție a acestui eveniment, dar într-o formă restrânsă, tot la Iulius Mall Suceava.
Grație conducerii Iulius Mall Suceava, vom organiza o expoziție cu produse hand-made, la care vor participa reprezentanții a 13 centre/servicii pentru copii și adulți cu dizabilități din sistemul de protecție. Din cadrul fiecărui centru/serviciu pentru copii sau persoane adulte cu dizabilități vor participa maxim 4 persoane (doi angajați și doi beneficiari), care dețin certificat verde și care vor expune produsele lucrate în cadrul centrului pe mese și pe panouri puse la dispoziție de către administratorii centrului comercial.
Să ne reamintim în câteva cuvinte, în ce consta întregul eveniment, care de-a lungul anilor a adus atât de multă bucurie, emoție și recunoaștere în rândul persoanelor cu dizabilități:
”Evenimentul desfășurat cu sprijinul Iulius Mall, cuprindea un spectacol în care vedetele erau, în principal, persoane cu dizabilități și o expoziție cu produse realizate de beneficiarii serviciilor sociale.
Corul ”Speranța” - al persoanelor cu dizabilități din centre, dirijor, Lucian Afilipoaiei, a reprezentat în ultimii ani, un adevărat succes pentru calitatea pieselor interpretate și talentul artistic al beneficiarilor noștri.
Alături de noi au fost invitați interpreți de muzică populară consacrați dar și debutanți.
 În fiecare an ne-am bucurat ochii, sufletul și inima alături de persoanele cu dizabilități, am dansat împreună, am avut prilejul de a-i încuraja, de a le dărui un zâmbet și o vorbă bună.”
Dragi suceveni, vă invităm vineri, 3 decembrie a.c., începând cu ora 10.00, să vizitați expoziția noastră, de la etajul 1 al Iulius Mall Suceava, pentru a face împreună un remember al acestui eveniment de suflet, pentru care, beneficiarii serviciilor noastre, s-au pregătit de fiecare dată de-a lungul unui întreg an, cu produse realizate cu mare drag în atelierele noastre, chiar de către ei și cu speranța că munca lor va fi apreciată și valorificată.
Le mulțumim tuturor partenerilor care ne-au fost și ne sunt alături de fiecare dată, oferind cadouri și recunoaștere, persoanelor cu dizabilități, creând împreună magia unei zile cu adevărat specială!
Mulțumim reprezentanților mass-media sucevene care au oferit spații largi, de fiecare dată, acestui eveniment dedicat persoanelor cu dizabilități!
Pe pagina noastră de  facebook: https://www.facebook.com/ProtectiaCopiluluiSuceava/inbox, veți putea urmări activitățile care se vor desfășura și în cadrul centrelor și serviciilor noastre pentru copii și adulți cu dizabilități, cu ocazia Zilei internaționale a Persoanelor cu dizabilități.
Ca o noutate remarcabilă, la invitația Consiliului de Monitorizare, care a efectuat de curând vizite în cadrul centrelor noastre, o serie de exponate realizate de către persoanele cu dizabilități din centrele noastre au fost trimise la București pentru a participa la expoziția care va avea loc, tot vineri, 3 decembrie, în foaierul de la Senatul României, P1, pentru a marca Ziua Internațională a persoanelor cu dizabilități din România. Le mulțumim pe această cale, reprezentanților Consiliului de Monitorizare.
Mesajul nostru rămâne același, ca de fiecare dată: „Să recunoaștem abilitatea din orice dizabilitate!”
”La mulți ani” de ziua lor, tuturor persoanelor cu dizabilități din Suceava, din România și din lume!

Director executiv,
Georgeta Nadia Crețuleac

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Evenimentul ,,Deschide Ochii…! Deschide Inima!”, ediția a XV-a.
 Vizualizări articol: 908 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Evenimentul ,,Deschide Ochii…! Deschide Inima!”, ediția a XV-a0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei