Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 11 oct 2021 - Anul XXVI, nr. 238 (7850)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Medicii de familie, invitați să se înscrie în programul de depistare a hepatitelor la pacienții lor

Luni, 11 Octombrie 2021 (12:24:31)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Medicii de familie din județul Suceava care sunt în contract cu CNAS sunt invitați să se înscrie într-un proiect de depistare precoce a hepatitelor B/D și C, în cadrul unei campanii care se derulează în perioada 7 octombrie – 7 noiembrie 2021. Proiectul se numește LIVE(RO)2 – EST, este implementat de Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași, în parteneriat cu ARAS – Asociația Română Anti-SIDA și cu Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sfântul Spiridon“ Iași și este finanțat cu fonduri europene.

Pe parcursul a trei ani, LIVE(RO)2 - EST își propune să asigure condițiile pentru mobilizarea și testarea rapidă a minimum 120.000 de pacienți din estul țării, dintre care 70% aflați în situații de vulnerabilitate. Activitățile de testare se desfășoară pe o perioadă de 6 luni în fiecare județ.

Cabinetele de medicină de familie afiliate în proiect vor oferi servicii de depistare precoce pentru boli hepatice cronice secundare infecțiilor virale cu virusuri hepatice B/D și C persoanelor care îndeplinesc următoarele condiții: au domiciliul/reședința în județul Suceava, au vârsta peste 18 ani, nu sunt persoane lipsite de libertate și nu fac parte din categoria persoane gravide. Minimum 70% dintre persoanele care vor beneficia de aceste servicii vor fi persoane din grupuri vulnerabile.

ARAS acordă sprijin în derularea acestei campanii, contractând cabinetele de medicină de familie, asigurând distribuția materialelor necesare (teste, consumabile medicale și de igienă), accesul grupurilor vulnerabile, acompanierea către centrele de diagnostic și tratament al celor cu teste pozitive, raportarea și monitorizarea activității.

„Colaborarea între cabinetele de medicină de familie și organizațiile non-guvernamentale poate fi un exemplu și pentru alte campanii de testare/vaccinare pentru alte patologii, cabinetul de medicină de familie fiind punct focal în comunitate și cu responsabilități multiple față de aceasta, organizațiile asigurând acces și sprijin pentru persoanele vulnerabile”, se arată într-un comunicat de presă remis de ARAS. Toate informațiile necesare în vederea afilierii se găsesc pe paginile www.arasnet.ro și www.livero2-est.umfiasi.ro.

Proiectul LIVE(RO)2 – EST, program regional integrat de prevenire, depistare precoce (screening), diagnostic și direcționare spre tratament ale pacienţilor cu boli hepatice cronice secundare infecţiilor virale cu virusuri hepatice B/D şi C, este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman, Axa prioritară 4: Incluziunea socială și combaterea sărăciei, Prioritatea de investiții 9.iv: Creșterea accesului la servicii accesibile, durabile și de înaltă calitate, inclusiv asistență medicală și servicii sociale de interes general, și se desfășoară în perioada 11 august 2020 -29 decembrie 2023.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Medicii de familie, invitați să se înscrie în programul de depistare a hepatitelor la pacienții lor.
 Vizualizări articol: 1563 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Medicii de familie, invitați să se înscrie în programul de depistare a hepatitelor la pacienții lor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei