Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 1 oct 2021 - Anul XXVI, nr. 230 (7842)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

S-a eliberat un loc la ATI. Patru pacienți cu forme grave de Covid din UPU Suceava așteaptă să vadă cine îl ocupă

Vineri, 1 Octombrie 2021 (11:06:28)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Medicii din Unitatea de Primiri Urgențe și cei din secția ATI a Spitalului Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava au ajuns în situația limită de a alege dintre pacienții cu formă gravă de Covid aflați în UPU, care merge la ATI. Vineri dimineață erau în UPU Suceava patru pacienți cu forme grave de Covid, care așteptau eliberarea unui loc la Terapie Intensivă Covid. Peste noapte, un alt pacient, intubat în UPU din ziua precedentă, a murit.

În secția ATI Covid s-a eliberat un loc, iar medicii din UPU și ATI trebuie să decidă care dintre cei patru pacienți ventilați în UPU îl va ocupa. Întrebat cum se va face selecția, purtătorul de cuvânt al spitalului, dr. Dan Teodorovici, medic urgentist, a declarat că este un cumul de criterii care se iau în calcul, cum ar fi vârsta, comorbiditățile, parametrii hemodinamici și respiratori. Practic, va fi transferat în ATI Covid pacientul cu cele mai multe șanse de supraviețuire.

Situația de la Spitalul de Urgență Suceava devine dramatică. Numărul de pacienți cu Covid care au nevoie de internare și de terapie intensivă crește de la o zi la alta, zona Covid s-a extins deja în „spitalul nou”, la Pediatrie și secția Medicală, iar ATI Covid este constant la capacitate maximă.

Pavilioanele de la „spitalul vechi” și UPU sunt pline cu pacienți cu forme medii și severe, mulți cu starea în agravare, și se înregistrează zilnic, cumulat, în jur de 7-10 decese în rândul pacienților cu Covid. Dacă ar fi locuri disponibile la Terapie Intensivă în zonă, acești pacienți ar mai avea o șansă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului S-a eliberat un loc la ATI. Patru pacienți cu forme grave de Covid din UPU Suceava așteaptă să vadă cine îl ocupă.
 Vizualizări articol: 2166 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
S-a eliberat un loc la ATI. Patru pacienți cu forme grave de Covid din UPU Suceava așteaptă să vadă cine îl ocupă5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei