Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 21 sep 2021 - Anul XXVI, nr. 221 (7833)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

DSP: Sursa focarului de Covid din Spitalul Vatra Dornei a fost un pacient

Marţi, 21 Septembrie 2021 (12:43:51)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ancheta epidemiologică efectuată de Direcția de Sănătate Publică Suceava la Spitalul Municipal Vatra Dornei, unde în secția Medicină Internă a apărut săptămâna trecută un focar de Covid-19, a stabilit sursa infectării.

Purtătorul de cuvânt al DSP, Gabriela Băncilă, a declarat, marți, că este vorba despre un pacient care la internare a prezentat test rapid negativ și ulterior, după internare, a prezentat simptome de boală. Asta înseamnă că persoana respectivă era deja infectată la momentul internării, dar nu a fost detectată infecția la testarea rapidă.

La Spitalul Municipal Vatra Dornei, în zona non Covid, 26 de persoane au fost confirmate pozitiv: 10 cadre medicale și 16 pacienți. Dintre cadrele medicale, trei erau vaccinate anticovid și patru au avut Covid în valurile precedente.

Potrivit Gabrielei Băncilă, dintre cele 26 de persoane infectate, trei au forme medii de boală și sunt internate în spital, iar celelalte au forme ușoare și sunt monitorizate la domiciliu de medicii de familie. Focarul de Covid-19 a apărut săptămâna trecută, în secția Medicină Internă a spitalului, afectând atât personal sanitar, cât și pacienți care erau internați pentru alte afecțiuni.

Menționăm că, potrivit specialiștilor, în cazul infectării cu tulpina Delta o persoană devine pozitivă la circa 4 zile de la momentul contactului, față de 6 zile, cât era considerată la varianta Alpha. De aceea boala se răspândește mult mai ușor, pentru că timpul de dublare a cazurilor este mult mai redus.

În cazul infecției cu varianta Delta, persoanele devin contagioase cu circa 2 zile înainte de apariția simptomelor bolii, spre deosebite de varianta Alpha, unde era estimată la circa 24 de ore înainte de debutul simptomelor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului DSP: Sursa focarului de Covid din Spitalul Vatra Dornei a fost un pacient.
 Vizualizări articol: 1826 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
DSP: Sursa focarului de Covid din Spitalul Vatra Dornei a fost un pacient0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei