Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 7 sep 2021 - Anul XXVI, nr. 209 (7821)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Flutur a semnat contractul pentru studiul de fezabilitate al șoselei de centură din Gura Humorului

Marţi, 7 Septembrie 2021 (19:20:33)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat că a semnat, marți, contractul pentru lucrările de proiectare și realizarea studiului de fezabilitate al șoselei de centură din orașul Gura Humorului. Gheorghe Flutur a spus că șoseaua de centură a acestui oraș va avea o lungime de 8,7 kilometri și va fi construită ca drum rapid, cu două benzi pe sens. Flutur a arătat că șoseaua de centură a orașului Gura Humorului va fi parte din viitoarea Autostrada a Nordului. El a spus că platforma drumului va avea o lățime de 21 de metri, din care carosabilul de 14 metri, iar separatorul de sensuri va avea doi metri. „Avem în vedere intersecția cu DN 17, în giratoriul de la Păltinoasa, iar următoarea intersecție va fi dincolo de orașul Gura Humorului, spre Frasin, din nou întâlnirea cu DN 17. Mai sunt încă două intersecții cu drumurile județene care duc spre Valea Moldovei și la Voroneț”, a declarat Gheorghe Flutur. El a precizat că șoseaua de centură din Gura Humorului va avea două viaducte de coastă, unul de 1.750 de metri și celălalt de 980 de metri, precum și alte patru viaducte prevăzute pentru intersecții, pentru accesul pe nodurile de coborâre de pe această șosea rapidă.

Șeful administrației județene a precizat că termenul de realizare a studiului de fezabilitate este de zece luni, până în iunie 2022. „Noi vrem să finalizăm acest studiu pentru că dorim să începem pe bani europeni și să construim această centură ocolitoare care este absolut necesară. Se observă că în sezonul estival și nu numai cel mai mare blocaj în județul Suceava este în zona Gura Humorului. Iar scoaterea traficului în afara orașului înseamnă fluidizarea circulației spre zonele turistice. Intenția noastră este să facem aceleași proceduri și pentru celelalte centuri ocolitoare, din Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei și Fălticeni, pentru că ne dă voie legislația. Este Ordonanța Guvernului nr. 101/2020 care dă posibilitatea consiliilor județene și primăriilor să-și facă unități de implementare a acestor proiecte”, a precizat Flutur. El a precizat că finanțarea lucrărilor se va face din fonduri europene, iar șoseaua de centură a orașului Gura Humorului va fi parte din drumul rapid care leagă Suceava de Vatra Dornei, Dej și Satu Mare. „Important este că am demarat aceste proceduri și aștept cu nerăbdare studiul de fezabilitate să putem scoate la licitație lucrarea propriu-zisă”, a încheiat Gheorghe Flutur.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur a semnat contractul pentru studiul de fezabilitate al șoselei de centură din Gura Humorului.
 Vizualizări articol: 1022 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Flutur a semnat contractul pentru studiul de fezabilitate al șoselei de centură din Gura Humorului5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei