Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 25 aug 2021 - Anul XXVI, nr. 198 (7810)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

CJ Suceava va aproba premierea și acordarea titlului de „Cetățean de Onoare al Județului” pentru sportivii și antrenorii medaliați la Tokyo

Miercuri, 25 August 2021 (18:24:46)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat că în şedinţa deliberativului din data de 31 august va fi supus aprobării proiectul de hotărâre pentru conferirea titlului de „Cetățean de Onoare al Județului Suceava” olimpicilor suceveni medaliați la Jocurile Olimpice de la Tokyo, antrenorilor acestora şi preşedintei Federaţiei Române la Canotaj, Elisabeta Lipă. Gheorghe Flutur a precizat că în aceeaşi şedinţă se va vota şi aprobarea hotărârii pentru premierea sportivilor şi antrenorilor din judeţul Suceava care au obţinut medalii la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Flutur a spus că titlurile de „Cetăţean de onoare” se acordă pentru medaliile olimpice obţinute şi pentru activitatea sportivă desfășurată la nivel național și internațional. Astfel, titlurile de cetăţean de onoare vor fi acordate pentru olimpicii suceveni Nicoleta Ancuța Bodnar, Mihăiță Vasile Țigănescu, Mugurel Vasile Semciuc, Cosmin Pascari, Ștefan Constantin Berariu, Marius Vasile Cozmiuc și Ciprian Tudosă, antrenorilor Vasile Avrămia și Ion Despa, precum şi Elisabetei Lipă.

„Canotajul românesc a stabilit un nou record olimpic al probei de dublu vâsle feminin, aducând României medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Tokyo, grație evoluției echipajului alcătuit din Nicoleta Ancuța Bodnar și Simona Radiș”, a arătat şeful administraţiei judeţene, care a apreciat în mod egal şi efortul şi performanţa celorlalţi sportivi din judeţul Suceava care au obţinut medalii olimpice. De asemenea, el a arătat că în spatele rezultatelor obținute la concursurile naționale și internaționale se află implicarea și pasiunea antrenorilor care au descoperit și valorificat potențialul sportivilor. Astfel, el a făcut referire la antrenorul emerit Vasile Avrămia și profesorul antrenor Ion Despa, ambii din judeţul Suceava, care au obținut performanțe și medalii, promovând campioni olimpici, mondiali și europeni.

Gheorghe Flutur a subliniat în mod special susţinerea canotajului sucevean de către Elisabeta Lipă, maestră emerită a sportului, președinte al Federației Române de Canotaj, născută în oraşul Siret. El a amintit că în cariera sa sportivă, Elisabeta Lipă a câștigat 5 medalii de aur, 2 de argint și una de bronz, a fost de 25 de ori campioană a României, iar în anul 2000 a primit medalia „Thomas Keller”, cea mai înaltă distincție din canotaj, și a fost declarată de federația internațională de specialitate drept „cea mai bună canotoare a secolului XX”.

„Din cei 101 sportivi care au alcătuit lotul olimpic al României, 21 au fost suceveni. Cu o singură excepție, toate medaliile obținute la Olimpiadă au fost câștigate de sportivi suceveni. Suntem mândri de această uriașă performanță, îi felicităm și le mulțumim că au arătat lumii că în Bucovina avem în rândurile canotorilor suceveni campioni mondiali, campioni europeni, atât la tineret, cât şi la seniori”, a evidenţiat Gheorghe Flutur.

 

·        Premii în bani pentru olimpicii suceveni. Flutur propune premierea tuturor sportivilor care au fost prezenți la Tokyo

Preşedintele CJ Suceava a mai spus că CJ Suceava va acorda şi premii în bani pentru sportivii care au obţinut medalii olimpice, precum şi pentru antrenorii lor. Astfel, în proiectul de hotărâre se propune acordarea următoarelor premii: Nicoleta Ancuța Bodnar, medalie de aur - 20.000 lei; Marius Vasile Cozmiuc, medalie de argint - 10.000 lei; Ciprian Tudosă, medalie de argint - 10.000 lei; Mihăiță-Vasile Țigănescu, medalie de argint - 10.000 lei; Ștefan Constantin Berariu, medalie de argint - 10.000 lei, Cosmin Pascari, medalie de argint - 10.000 lei și Mugurel Vasile Semciuc, medalie de argint - 10.000 lei. De asemenea, cei doi antrenori, Vasile Avrămia și Ion Despa, vor primi fiecare câte 10.000 de lei.

Pe de altă parte, Gheorghe Flutur a anunțat că va propune acordarea de premii tuturor sportivilor suceveni care au participat la Olimpiada de la Tokyo. „Consider că toți sportivii participanți la Olimpiadă merită premiați, având în vedere că însăși participarea la această competiție este o mare performanță”, a arătat Flutur.

 

·        Demersuri făcute de Gheorghe Flutur pentru modernizarea bazei de canotaj de la Fălticeni

Pe de altă parte, Gheorghe Flutur a mai precizat că a făcut deja demersuri la Ministerul Tineretului în vederea modernizării și reabilitării bazei de canotaj de la Fălticeni. Flutur a spus că în acest sens primăria din Fălticeni are depus de mai mult timp un proiect la Ministerul Tineretului pentru a prelua baza nautică. „Modernizarea se va face printr-un proiect în care este implicată și Primăria Fălticeni. Și am făcut demersuri pentru a debloca acest proiect și pentru găsirea soluțiilor pentru clarificarea regimului juridic al terenurilor și clădirilor de la această bază de canotaj din Fălticeni”, a precizat Gheorghe Flutur, care a mai adăugat că apoi vor fi identificate sursele de finanțare pentru lucrările de modernizare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului CJ Suceava va aproba premierea și acordarea titlului de „Cetățean de Onoare al Județului” pentru sportivii și antrenorii medaliați la Tokyo.
 Vizualizări articol: 894 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
CJ Suceava va aproba premierea și acordarea titlului de „Cetățean de Onoare al Județului” pentru sportivii și antrenorii medaliați la Tokyo0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei