Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 18 aug 2021 - Anul XXVI, nr. 192 (7804)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Spitalul Județean Suceava asigură astăzi cu prioritate urgențele, din cauza problemelor cu furnizarea apei în oraș

Miercuri, 18 August 2021 (12:06:29)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Spitalul Județean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava asigură miercuri cu prioritate urgențele medicale, până la remedierea problemelor în alimentarea cu apă a municipiului Suceava, după avaria înregistrată marți noapte la una dintre cele două condute de la Stația de alimentare cu apă de la Berchișești. Chiar dacă furnizorul de apă, ACET SA Suceava, a anunțat că avaria de la Berchișești nu va afecta furnizarea apei la spital și în zona industrială Șcheia, managerul unității medicale, dr. Alexandru Calancea, a declarat că presiunea apei la rețeaua care alimentează spitalul este diminuată. „Nu dăm peste cap activitatea. Vor fi asigurate fără nici un fel de probleme urgențele, temporizăm ceea ce se poate, fără a pune în pericol pacienții. Am dat dispoziție să se facă rezerve de apă pentru toalete. Până la această oră (n.r.  miercuri, ora 10.30) nu au primit nici o informare oficială despre sistarea apei, există doar o adresă care circulă între instituții. Mi-aș fi dorit să fi fost anunțați mai repede pentru a putea lua măsuri din timp, să facem rezerve de apă”, a spus dr. Calancea.

În ceea ce privește rețeaua proprie de apă a spitalului, managerul a declarat că încă nu este funcțională și asta din cauză că, după începerea pandemiei, în anul 2020, lucrările începute în 2019 au fost oprite și s-au reluat în 2021. „Rețeaua exterioară este finalizată, dar încă nu au fost finalizate racordurile la toate secțiile, mai durează câteva săptămâni. După aceea vom solicita avizul de la DSP și vom avea propria noastră rețea de apă”, a afirmat dr. Alexandru Calancea.

Investiția în reabilitarea sistemului de alimentare cu apă al Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava este de aproape 5 milioane de lei și va asigura în permanență alimentarea cu apă pentru proceduri medicale, consum, igienă și stingerea incendiilor cu hidranți interiori și exteriori. Sistemul are un rezervor cu două compartimente, un compartiment cu 300 mc pentru consum (filtrată și dedurizată) și un compartiment de 300 mc pentru stingere incendiu interior și exterior, cu o stație de pompare care cuprinde trei grupuri de pompare automatizate, unul pentru consum, unul pentru incendiu interior și unul pentru incendiu exterior. Rețele exterioare sunt separate complet – apă de consum, incendiu interior și incendiu exterior.

Reamintim că ACET SA Suceava a anunțat, miercuri, printr-un  comunicat de presă, că având în vedere faptul că în noaptea de 17 spre 18 august a apărut o avarie majoră pe conducta magistrală de 800 PREMO la ieșirea din stația Berchișești prin care se alimentează rezervoarele de apă de la Sf. llie, se va întrerupe alimentarea cu apă potabilă în data de 18 august în municipiul Suceava și în comunele Ipotești, Moara și Șcheia.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Spitalul Județean Suceava asigură astăzi cu prioritate urgențele, din cauza problemelor cu furnizarea apei în oraș.
 Vizualizări articol: 1923 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Spitalul Județean Suceava asigură astăzi cu prioritate urgențele, din cauza problemelor cu furnizarea apei în oraș0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei