Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 16 aug 2021 - Anul XXVI, nr. 190 (7802)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Concert al trupei Hara pe zidurile Cetății de Scaun a Sucevei

Luni, 16 August 2021 (19:33:18)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Ultima seară din programul festivalului medieval de la Suceava le-a rezervat o surpriză plăcută atât vizitatorilor din Cetate, cât și celor care au rămas pe platoul exterior – un concert al îndrăgitei trupe Hara, direct de pe zidurile pe care în alte vremuri stăteau oștenii lui Ștefan.

La apus de soare, după ce în curtea interioară a Cetății a putut fi urmărită piesa de teatru ”Apus de Soare” în distribuția Teatrului „Mihai Eminescu” din Botoșani, a urmat concertul trupei Hara.

Numai că, în loc de scenă, aceștia au avut la dispoziție zidurile Cetății de Scaun, de unde puteau fi văzuți, admirați și auziți de toți cei care au urcat duminică seara în acea zonă, fără a fi nevoie să cumpere bilet de acces la festival.

Drept urmare, numărul spectatorilor a fost nesperat de mare, de ordinul miilor, o parte fiind între zidurile Cetății, alții pe drumul de acces către Cetate, iar alții, foarte mulți, pe platoul superior, unde se desfășurau și alte activități, dar și sfârâiau grătarele, curgea berea în valuri și se stătea și câte o oră la coadă la kurtos sau la vată de zahăr.

Chiar dacă trupa Hara şi-a început concertul cu un incident – o problemă tehnică ce i-a lăsat fără sonor chiar de la prima melodie, urmată la scurt timp de o ploaie care a pus pe fugă o parte din spectatori, inimoșii muzicieni nu s-au lăsat intimidați și au continuat să cânte live, să pună suflet, așa cum fac de fiecare dată, iar rezultatele nu s-au lăsat îndelung așteptate.

Spectatorii au venit mai mulți ca înainte, au cântat și au dansat alături de ei o oră și jumătate, s-au bucurat împreună de o seară frumoasă de vară și de privilegiul de a asista la concerte, după un an și jumătate în care nu au fost posibile, precum și de “pauza” luată de pandemie, care a făcut posibilă organizarea de evenimente.

Referitor la pandemie, pe care cei de la Hara au caracterizat-o ca fiind “aiurea”, acești vechi prieteni ai Sucevei și ai sucevenilor au ținut să cinstească memoria fostului prieten, prezentator și organizator de evenimente Cornel Grosar, răpus de COVID-19 în primăvara anului trecut, dedicându-i o melodie pe care ei au cântat-o prima dată în concerte aici – “Aiurea”.

Și chiar n-a fost deloc aiurea, ba chiar foarte mișto, la fel ca multe alte melodii ale lor, de la “Nu-i future!”, “Totaya ye”, “Ce ți-aș face” până la săltărețul “Muro Shavo”. Nu e tot aia fără ei!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Concert al trupei Hara pe zidurile Cetății de Scaun a Sucevei.
 Vizualizări articol: 1137 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Concert al trupei Hara pe zidurile Cetății de Scaun a Sucevei5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei