Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 3 aug 2021 - Anul XXVI, nr. 179 (7791)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sucevenii, avertizați cu privire la riscul de alterare a produselor în această perioadă

Marţi, 3 August 2021 (14:51:19)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Suceava transmite un apel către toți sucevenii cu privire la locul de unde cumpără și cum depozitează produsele din carne sau lapte, în această perioadă cu temperaturi ridicate. Apelul vine în condițiile în care sunt date că se cumpără și în această perioadă produse din spații neautorizate, marfă din portbagaj sau de la colțul străzii, cum se spune mai pe românește.

Doctorul Sorin Mihai Voloșeniuc, directorul DSVSA Suceava, a declarat: ”În această perioadă riscul este enorm, dacă vorbim de produse din carne sau lapte depozitate chiar și pentru puțin timp în spații neclimatizate. O atenție sporită trebuie acordată și modului de păstrare, lanțul frigorific nu trebuie întrerupt sub nici o formă în această perioadă”.

Inspectorii sanitar-veterinari au un grafic de controale în această perioadă, la pensiunile care găzduiesc turiști. Se pune accent pe informare și control, cu privire la modul în care sunt depozitate alimentele în această perioadă.

Tot în această perioadă cu temperaturi ridicate, echipe de inspectori sanitar-veterinari efectuează controale în trafic, privind modul de transportare a animalelor.

În această perioadă este impusă o interdicție de transport animale pe distanțe mai lungi de opt ore. Trebuie respectată o densitate mai redusă a animalelor transportate, cu cel puțin 30%.

”Apelul nostru general pentru cei care au de transportat animale în această perioadă este de a pleca la drum pe timp de noapte sau dimineața, foarte devreme. Între orele 12.00 și 18.00 ar trebui evitat orice transport de animale. Am demarat controale zilnice în trafic pe această temă, verificăm transporturile de animale, privind asigurarea bunăstării acestora”, a declarat doctorul Sorin Mihai Voloșeniuc.

Aceste controale se desfășoară în echipaj mixt, cu polițiștii rutieri, cei care opresc mașinile de transport animale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sucevenii, avertizați cu privire la riscul de alterare a produselor în această perioadă.
 Vizualizări articol: 869 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sucevenii, avertizați cu privire la riscul de alterare a produselor în această perioadă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei