Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 31 iul 2021 - Anul XXVI, nr. 177 (7789)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Aproape 3.000 de candidați au ales USV în sesiunea de admitere din iulie

Sâmbătă, 31 Iulie 2021 (13:10:52)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În prima sesiune de admitere, desfășurată în cursul lunii iulie a acestui an, Universitatea ”Ștefan cel Mare” din Suceava a fost aleasă de un număr de aproape 3.000 de candidați. Acest lucru demonstrează încă o dată că prin politica de diversificare constantă a programelor de studiu, atât la nivel de licență, cât și de masterat, prin dezvoltarea bazei materiale și prin atragerea unei resurse umane performante,  universitatea din Suceava răspunde nevoilor de instrucție și educație ale societății.

Astfel, celor 2.557 de candidați români înmatriculați la programele de licență și de masterat li se adaugă, la fel ca în ultimii ani, un număr consistent de candidați români de pretutindeni și cetățeni străini, 240 la programele de licență și 65 la programele de masterat. Lor li se adaugă candidații care au fost admiși la doctorat pentru domeniile la care s-a organizat admitere în această sesiune, unele dintre ele organizând admitere exclusiv în sesiunea din septembrie.

Prin programele de studiu de licență și de masterat propuse în sesiunea de admitere care tocmai s-a încheiat, Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava rămâne în continuare în atenția candidaților, proveniți din județul Suceava, dar și din județele limitrofe sau din străinătate, mai ales din Republica Moldova și Ucraina. S-a constatat astfel că există o corelație directă între cei care au optat pentru programele de studiu oferite de universitatea din Suceava și absolvenții de bacalaureat sau de licență. În urma analizei dinamicii ratei de promovare a examenului de bacalaureat, se observă că în anul 2021, la nivel național numărul absolvenților este de 88.587, ceea ce reprezintă 92,9% din numărul absolvenților din anul 2020, când cifra a fost 95.399 absolvenți. Raportându-se la acest procent (92,9%), se constată că și în acest an USV a reușit să atragă mai mulți candidați la studiile universitare de licență, înmatriculând un număr de tineri care reprezintă 95,8% din cifra înmatriculărilor din sesiunea iulie 2020, ceea ce situează universitatea peste procentul înregistrat la nivel național la examenul de bacalaureat. De asemenea, dacă se compară situația din anul curent cu cea din anii 2018 și 2019, când numărul absolvenților de bacalaureat a fost aproximativ egal cu cel din anul 2021, se remarcă o creștere apreciabilă a numărului de înmatriculări la USV la finalul sesiunii de admitere care tocmai s-a încheiat.

Pentru locurile rămase disponibile la ciclurile de licență și masterat, următoarea sesiune de admitere se va desfășura în perioada 6 – 13 septembrie (fără zilele de sâmbătă și duminică), pentru specializările unde nu există probe, respectiv 6-10 septembrie, pentru specializările unde există probe. Pentru domeniile de doctorat care organizează concursul de admitere în sesiunea din septembrie, perioada de înscriere va fi 6 – 10 septembrie.

Toate informațiile referitoare la sesiunea de admitere septembrie 2021 vor fi publicate pe pagina web https://admitere.usv.ro.

Radu Lupașcu

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproape 3.000 de candidați au ales USV în sesiunea de admitere din iulie.
 Vizualizări articol: 1333 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aproape 3.000 de candidați au ales USV în sesiunea de admitere din iulie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei