Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 20 iul 2021 - Anul XXVI, nr. 167 (7779)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Poetul Vasile Zetu a trecut la cele veșnice

Marţi, 20 Iulie 2021 (16:18:43)

Conducerea Societății Scriitorilor Bucovineni anunță cu tristețe trecerea la cele veșnice a unuia dintre membrii săi marcanți, poetul Vasile Zetu, membru al Uniunii Scriitorilor, Filiala Iași, membru fondator al Asociației Scriitorilor și Artiștilor din Țara Dornelor. Născut la 17 ianuarie 1949 în comuna Dersca, jud. Botoșani, a fost, din 1971, dăruit învățător la Crucea.  A debutat literar în 1969, a colaborat cu versuri la Cronica, Tribuna, Amfiteatru, Convorbiri literare, Bucovina literară ș.a. Pentru valoarea poeziei sale, a fost răsplătit cu numeroase premii. Îndurerați de neașteptata pierdere, suntem alături de familia îndoliată și-i transmitem sincere condoleanțe. Dumnezeu să-l odihnească în pace! (Societatea Scriitorilor Bucovineni)

  • „Un Poet de o forțăcopleșitoare. Un poet al marilor tăceri”

„Astăzi, 20 iulie 2021, primesc o nouăveste tragică, moartea lui, moartea Poetului, a lui Vasile Zetu, un alt nume de rezonanțăal poeziei românești și din Bucovina. Incontestabil a avut o sensibilitate poeticăieșitădin comun. Cărturarul din munți a plecat în eternitate și meritămai mult decât un pios omagiu. Prin plecarea dintre noi a acestui magician al versului se face frig. În urma acestei personalități, de o monumentalădiscreție și modestie, rămâne un vid. A plecat dintre noi încăun reper al literaturii de mare calitate, un prieten devotat și, indiferent de amprenta pe care a lăsat-o în urma sa, Vasile Zetu, cu certitudine, face parte din linia de forțăa literaturii noastre contemporane. Săfie mereu în lumină! Săfie mereu în memoria celor care l-au iubit și care și-au înfrumusețat sufletele cu Poezia sa mântuitoare. Un Poet de o forțăcopleșitoare. Un poet al marilor tăceri. Acolo, oriunde în cerurile prea înalte, harul său va convinge și necruțătorul timp”, a scris pe pagina sa de Facebook și poetul Ioan Manole.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Poetul Vasile Zetu a trecut la cele veșnice.
 Vizualizări articol: 1476 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Poetul Vasile Zetu a trecut la cele veșnice0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei