Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 20 iul 2021 - Anul XXVI, nr. 167 (7779)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Maestrul Viorel Corodescu-COV, sărbătorit la împlinirea vârstei de 75 de ani, din care mai bine de 50 de ani au fost „în slujba umorului desenat”

Marţi, 20 Iulie 2021 (19:09:57)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Maestrul Viorel Corodescu-COV, caricaturistul sucevean (ex-ieșean), a fost sărbătorit la Ateneul Național Iași, în cadrul Festivalului Internațional de Grafică Satirică și Literatură Umoristică„Scârț! Umor...”, ediția a II-a, la împlinirea vârstei de 75 de ani, din care mai bine de 50 de ani au fost „în slujba umorului desenat”.

Pentru întreaga activitate, artistul a primit din partea organizatorilor festivalului Trofeul Festivalului „Traian Benţa”, iar Asociaţia Caricaturiştilor Profesionişti din România şi Fundaţia „Popa’S” i-au acordat „Distincţia specială” şi „Diploma de excelenţă”.

Maestrul Viorel Corodescu – COV, grafician satiric, a avut și o expoziție personală -  retrospectivă, care a cuprins 55 de lucrări umoristice din perioada 1970 – 2021, lucrări care au fost publicate, expuse și/sau premiate în diverse ziare, reviste și saloane de umor interne și internaționale. „Râsul a fost totdeauna un erou în acţiune îndrăgit şi căutat, exprimând deschis şi convingător manifestări împotriva injustiţiei şi stărilor negative din cotidian pentru afirmarea spiritului umanist de însănătoşire a situaţiilor diverse şi a vieţii”, ne spunea artistul acum doi ani, într-un interviu.

Expoziția a avut loc la Ateneul Național din Iași (aflat sub Înaltul Patronaj al Majestății sale Margareta, Custodele Coroanei României): „Galeria Regală” și „Galeria Veche”, unde s-au mai vernisat, în perioada 12-13 iunie 2021, expoziția Salonului Internațional de Grafică Satirică, ediția a II-a, 2021, cu 150 de desene, și expoziția Salonului „Pro Memoria”, cu lucrări semnate de artiștii Traian Bența, Dan Hatmanu, Albert Poch, Cik Damadian, Virgil Tomuleţ, Mihai Stănescu, Octavian Andronic-ANDO, Sorin Postolache, George Gavrilean, Aurelian Iulius Şuţă-ŞAI, Mihai Boacă şi Gheorghe Bejenaru.

 

·        Premii la două secțiuni

Vă reamintim că în perioada 12 – 13 iunie, la Iași a avut loc a II-a ediție a Festivalului Internaţional de Grafică Satirică şi Literatură Umoristică „Scârţ! Umor…”. Evenimentul a fost organizat de Asociația Literar-Umoristică Academia Liberă Veche „Păstorel” Iași, Asociația Caricaturiștilor Profesioniști și de Elită din România (ACPER) și Uniunea Epigramiștilor din România, avându-l ca președinte de onoare pe maestrul Ştefan Popa - Popa's (Timișoara), cu sprijinul Primăriei municipiului Iași și al Ateneului Național din Iași.

Juriul de la secțiunea Literatură Umoristică (din care nu au lipsit Adrian Grăjdeanu și Daniel Bratu) i-a desemnat câștigători pe Florin Rotaru – Buzău (Premiul I), Petre Gârbea - Cluj (Premiul II), Laurențiu Ghiață - București (premiul III) și Constantin Moldovan - Gura Humorului (Mențiune).

Juriul de la secțiunea Grafică Satirică, avându-l președinte pe maestrul Ştefan Popa - Popa's și ca membri pe Sandro Poggiali- Italia, Gabriel Bratu - Craiova, Viorel Corodescu-COV - Suceava și Mihai Truică – Timișoara, a acordat mai multe premii și diplome sucevenilor care au participat cu o echipă valoroasă: Radu Bercea, Ovidiu Ambrozie Bortă-BOA, Sebastian Corodescu, Iulian Dziubinschi, Sergiu Groapă, Răzvan Horobăț, Pamfil  Horodnic, Doru Olaș și Mihai Pânzaru-PIM.

La această secțiune, din cele peste 300 de desene au fost selectate 141 (câte o lucrare pentru fiecare participant), din 49 de țări. Au fost acordate următoarele premii, mențiuni, distincții și diplome: Premiul I: Constantin Ciotu (Bacău), Premiul II: Flavian Doru Crihană (Galați), Premiul III: Nicolae Lengher-NIK (Timișoara); Premiul Special „Dan Hatmanu”  - pentru portret umoristic: Sergiu Grapă (Gura Humorului).

 

·        Placheta umorului „COV” a ajuns la Bacău

 

Premiul Publicului umorist și placheta umorului „COV”, acordate de maestrul Viorel Corodescu-COV, au fost câștigate de Victor Eugen Mihai (Bacău). Mențiuni au primit: Răzvan Horobeț (Suceava) și Eugen Mirea (București). S-au acordat diplome de onoare pentru ingeniozitate: Lucian Amariei Jup (Iași), Ovidiu Ambrozie Bortă – BOA (Suceava), Sebastian Corodescu (Suceava), Iulian Dziubinschi (Suceava), George Petrone (Iași) și Sorin Ursan (Suceava).

Diplome de onoare pentru participanți remarcați de juriu au primit caricaturiștii străini: Alexandru Bartfeld (Israel), Victor Bosiok - Serbia, Valeriu Curtu (Germania), Vladimir Kazanevschi (Ucraina) şi Jean Plantu (Franţa).

Diplome speciale s-au acordat de către organizatori caricaturiștilor: Marian Avramescu (Prahova), Constantin Cuberschi – (Iași), Vasile Crăiță Mândră (Bacău) și Leonte Năstase (Constanța), care timp de două zile și în Noaptea Muzeelor au făcut portrete doritorilor pe Aleea Artiștilor și în generoasele galerii ale ateneului ieșean.

Evenimentul a avut succes și merită toate aprecierile Academia Liberă Veche „Păstorel”, Adrian Grăjdeanu,redactor-şef al revistei umoristice „Scârţ” - Iaşi, Ateneul Național Iași și managerul acestei instituții, Andrei Apreotesei, precum și coordonatorul proiectului, Delia Roșu – Baston, Fundația „Popa's” Timișoara, dar și numerosul public dornic să râdă după lunga perioadă de restricții.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Maestrul Viorel Corodescu-COV, sărbătorit la împlinirea vârstei de 75 de ani, din care mai bine de 50 de ani au fost „în slujba umorului desenat”.
 Vizualizări articol: 1081 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Maestrul Viorel Corodescu-COV, sărbătorit la împlinirea vârstei de 75 de ani, din care mai bine de 50 de ani au fost „în slujba umorului desenat”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei