Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 13 iul 2021 - Anul XXVI, nr. 161 (7773)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Expoziția temporară „Tabăra micii iconari” se va deschide joi, la Capela Cetății de Scaun

Marţi, 13 Iulie 2021 (16:07:29)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Muzeul Național al Bucovinei vă invită să vizitați, în perioada 15-28 iulie 2021,expoziția temporară „Tabăra micii iconari”, care se va deschide joi, 15 iulie, în Capela Cetății de Scaun. Vernisajul expoziției va avea loc pe 15 iulie 2021, la ora 18:00, cu respectarea regulilor impuse de pandemia de Covid-19.

Lucrările din expoziție aparțin copiilor care au participat, în perioada 28 iunie – 10 iulie a.c., la Tabăra de creație „Micii iconari”, ajunsă anul acesta la cea de-a zecea ediție, desfășurată la biserica de lemn din Adâncata. Întreaga organizare a avut la bază inițiativa preotului Parohiei Adâncata 2, Pascal Mitu, și chiar de la prima ediție a primit sprijinul Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor.

Organizatorii taberei spun că, „într-un cadru de excepție, completat de o atmosferă ce a împletit an de an povestea cu visul și jocul cu munca, cei peste 65 de copii participanți, cu vârste de la 5 la 17 ani, s-au bucurat timp de două săptămâni de activitățile desfășurate în cadrul taberei. S-au realizat astfel peste 130 de lucrări ce vor putea fi văzute în expoziție”.

Debutând în 2011, cu 20 de participanți, tabăra de la Adâncata a înregistrat an de an un număr record de elevi (unii veniți pentru prima dată, alții fiind pentru a zecea oară în cadrul taberei, crescând împreună cu proiectul inițiat în urmă cu zece ani).

Participanții au fost călăuziți înspre tainele desenului, picturii pe pânză, dar și iconografiei bizantine, alături de activitățile susținute în cadrul atelierelor de obiecte hand-made, tehnici de pliere a hârtiei, origami, tangram sau brățări țesute. Atelierele de pictură au fost coordonate de prof. Raluca Schipor-Baban, de la Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava, constituind un real prilej pentru elevii participanți de a-și dezvolta creativitatea, de a-și descoperi potențialul, de a învăța lecția răbdării, a lucrului în echipă și a libertății de exprimare. Echipa profesorilor ce au coordonat activitățile adiacente, cu rolul de a oferi elevilor participanți o alternativă originală de a-și petrece timpul și de a dobândi îndemânare, inclusiv de a relaționa și de a se dezvolta din perspectivă emoțional-afectivă, a fost completată de prof. Florentina Anastasiu (Școala Gimnazială Nr. 3), prof. Iulia Buraciuc și prof. Daniela Mitu (Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava).

 

·        Activități complexe. Nivel ridicat al lucrărilor

Lucrările realizate de elevi și experiența dobândită de aceștia pe parcursul taberei s-au materializat an de an printr-o expoziție, devenită deja tradiție, de această dată beneficiind de generosul spațiu de la Cetatea de Scaun a Sucevei.

Preot prof. Mitu Pascal, organizatorul și sufletul acestei tabere de creație, a spus: „ajunsă la cea de-a zecea manifestare, tabăra de la Adâncata se detașează prin complexitatea activităților, prin consecvența unor copii ce participă chiar de la prima ediție, dar și a celor care experimentează pentru prima dată atmosfera inedită creată împreună aici și oferită ulterior la nivel de trăire așternută pe pânză. Mai presus de toate însă, tabăra se detașează prin ridicarea nivelului expozițional, evidentă de la un an la altul și oferirea unei alternative fiecărui copil participant”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Expoziția temporară „Tabăra micii iconari” se va deschide joi, la Capela Cetății de Scaun.
 Vizualizări articol: 845 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Expoziția temporară „Tabăra micii iconari” se va deschide joi, la Capela Cetății de Scaun0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei