Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 28 iun 2021 - Anul XXVI, nr. 148 (7760)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

A înlocuit plăcuțele mașinii ca să scape de o amendă și s-a ales cu dosar penal

Luni, 28 Iunie 2021 (16:17:58)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un bărbat din Vatra Dornei a ajuns în arestul poliției județene după ce s-a urcat la volanul unui autoturism deși nu are permis de conducere, dar și pentru că mașina avea numere false de înmatriculare. Cazul atrage atenția cu privire la a doua infracțiune, în condițiile în care mașina avea numere valabile, doar că acestea au fost schimbate cu altele, de pe altă mașină. Prin această mișcare, șoferul a vrut să evite să fie amendat pentru că avea certificatul de înmatriculare ridicat, doar că s-a ales cu dosar penal, conducerea cu alte numere fiind infracțiune în toată regula.

Povestea din acest caz începe în seara zilei de 26 iunie, când, în jurul orei 18.15, un echipaj de la Poliția municipiului Vatra Dornei, aflat în serviciu de supraveghere trafic, a oprit, pe strada Foresta din localitate, o autoutilitară care tracta un autoturism. Cei doi șoferi au fost legitimați și s-a constat că al doilea, cel de la volanul autoturismului, un bărbat de 43 de ani, nu figurează cu permis de conducere, având o condamnare relativ recentă pentru infracțiuni rutiere. De asemenea, cu ocazia verificării autoturismului tractat, s-a constatat că tăblițele au fost aplicate în fals, ele aparținând unui alt autovehicul. S-a stabilit ulterior că numerele au fost luate de pe altă mașină din raționamentul explicat mai sus.  

În acest caz, polițiștii dorneni au deschis dosar penal pentru nu mai puțin de trei infracțiuni: „conducerea unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare”, „conducerea unui autovehicul fără permis de conducere”, respectiv „încredințarea unui autovehicul pentru a fi condus unei persoane ce nu posedă permis de conducere”.

Această ultimă infracțiune îl vizează pe celălalt șofer, care conducea autoutilitara din față și care îl rugase pe bărbatul de 43 de ani să îl ajute să ducă autoturismul.

Polițiștii continuă cercetările, având de lămurit mai multe aspecte în acest caz, inclusiv legate de împărțirea răspunderii penale între cei doi.

Cert este că pe numele bărbatului de 43 de ani, care conducea autoturismul cu numere false și care nu are permis de conducere, s-a emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore, fiind introdus în arest, după care a fost plasat sub control judiciar.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului A înlocuit plăcuțele mașinii ca să scape de o amendă și s-a ales cu dosar penal.
 Vizualizări articol: 1406 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
A înlocuit plăcuțele mașinii ca să scape de o amendă și s-a ales cu dosar penal0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei