Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 3 iun 2021 - Anul XXVI, nr. 128 (7740)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Ioan Balan: România se dezvoltă și se modernizează grație politicilor demarate de Guvernul Orban în anul 2020

Joi, 3 Iunie 2021 (18:18:01)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Vicepreședintele regional al PNL pe regiunea Moldoveni, deputatul de Suceava Ioan Balan, consideră că România se dezvoltă în momentul de față grație politicilor demarate de Guvernul condus de Ludovic Orban în anul 2020. Ioan Balan consideră că pentru România, coeziunea economică și socială ar trebui să fie mai prezentă în programele naționale de investiții finanțate din fonduri europene nerambursabile, „atâta vreme cât avem cele mai sărace regiuni din UE”.

„Coeziunea economică, socială și teritorială este prevăzută expres de articolul nr.174 din Tratatul privind Funcționarea Uniunii Europene”, a spus Balan, care a adăugat că ”Uniunea Europeană urmărește, în special, reducerea decalajelor dintre nivelurile de dezvoltare a diferitelor regiuni și a rămânerii în urmă a regiunilor defavorizate”. El a precizat că acest principiu nu este doar o lozincă generoasă, ci reprezintă structura de bază a celor mai importante axe de finanțare ale bugetului Uniunii Europene, în scopul reducerii decalajelor din interiorul Uniunii și din interiorul statelor membre. „Altfel spus, fondurile europene trebuie să ajute regiunile mai slab dezvoltate să le ajungă din urmă pe cele prospere. România va avea în acest an o creștere economică puternică, din estimările FMI de 7% din PIB! Grație politicilor demarate de Guvernul Orban în anul 2020, România se dezvoltă și se modernizează! Din păcate, nu putem trece cu vederea că zonele dezvoltate ale țării, precum București-Ilfov, Cluj, Oradea, Sibiu, se dezvoltă și mai puternic, iar regiunile sărace continuă să se mențină în topul european al subdezvoltării”, a declarat deputatul PNL de Suceava. El a adăugat că „ne bucurăm” că Regiunea București-Ilfov are un PIB mai mare ca cel al Bulgariei, însă „ne întristăm” că Bucovina sau Oltenia au un PIB/locuitor printre cele mai mici din UE.

 

Balan: „Cercul vicios al sărăciei în care a împins PSD întreaga Moldovă poate să fie rupt de un plan de investiții publice și private pe termen scurt și mediu”

Ioan Balan a mai spus că este de apreciat faptul că Guvernul a finalizat Planul Național de Redresare și Reziliență și va încheia în viitorul apropiat și Acordul de parteneriat cu UE, pentru a putea utiliza banii europeni aferenți bugetului european 2021-2027.

„Așadar, peste 80 miliarde vor veni în proiecte pentru dezvoltarea României. Cu toate acestea, am auzit destul de timid vorbindu-se despre coeziune, despre dezvoltare armonioasă a întregii țări. Coeziunea economică și socială înseamnă sprijin mai mult pentru regiunile sărace, unde locurile de muncă sunt puține și neatractive prin nivelul scăzut al salariului”, a spus Balan. El a precizat că această coeziune înseamnă infrastructură de transporturi, educațională, de sănătate și utilități în toate regiunile țării, nu doar în unele. De asemenea, el consideră că dezvoltare armonioasă și eliminarea decalajelor înseamnă că românii nu-și mai părăsesc casele părintești ca să meargă la sute de kilometri distanță sau chiar în afara țării pentru a munci, pentru a studia sau a-și îngriji sănătatea.

„Cercul vicios al sărăciei în care a împins PSD întreaga Moldovă poate să fie rupt de un plan de investiții publice și private pe termen scurt și mediu. PIB-ul pe locuitor va crește în Moldova dacă infrastructura de transporturi va începe să prindă contur cât mai repede, dacă întreprinderi medii și mari vor fi stimulate să aducă în Moldova locuri de muncă cu productivitate mare și salarii pe măsură, dacă oamenii vor avea condiții de locuire în satele moldovenești la fel ca la oraș. Stă în puterea celor responsabili astăzi de utilizarea fondurilor europene nerambursabile să dirijeze cea mai mare parte a efortului investițional către Moldova”, a spus Ioan Balan. El a subliniat faptul că fără o dezvoltare echilibrată a tuturor regiunilor țării, „nu vom putea să ne bucurăm” că România este unul dintre miracolele economice și sociale din Uniunea Europeană. „Câtă vreme în țara noastră unii români trăiesc bine, iar alții nu, nu ne vom putea mândri că suntem un stat puternic în Uniunea Europeană”, a încheiat Ioan Balan.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ioan Balan: România se dezvoltă și se modernizează grație politicilor demarate de Guvernul Orban în anul 2020.
 Vizualizări articol: 959 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ioan Balan: România se dezvoltă și se modernizează grație politicilor demarate de Guvernul Orban în anul 20200.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei