Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 2 iun 2021 - Anul XXVI, nr. 127 (7739)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Flutur vrea ca Muzeul Arta Lemnului din Câmpulung să fie un muzeu-școală pentru arhitectura caselor din Bucovina

Miercuri, 2 Iunie 2021 (14:38:07)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Șeful administrației județene, Gheorghe Flutur, consideră că Muzeul Arta Lemnului din Câmpulung Moldovenesc ar putea să devină un muzeu-școală pentru arhitectura caselor de lemn din Bucovina. Gheorghe Flutur, a participat, marți, la deschiderea parțială a Muzeului Arta Lemnului, el avansând și ideea deschiderii, la Câmpulung Moldovenesc, a unui muzeu al pădurilor. Gheorghe Flutur a spus că îi îndeamnă pe cei de Muzeul Arta Lemnului să organizeze întâlniri în care să se discute despre arhitectura caselor de lemn din Bucovina. „La Câmpulung întâi a fost şcoala de meserii şi după aceea muzeu. Cred că ar trebui să vorbim mai mult despre arhitectura caselor din lemn din Bucovina şi să luptăm împotriva kitschurilor şi a unor modele urâte care inundă astăzi spaţiul public. Unde poţi să îi arăţi unui primar, unui tânăr, modele de arhitectură case de lemn din Bucovina, dacă nu aici la Muzeul Lemnului?”, a spus președintele Consiliului Județean Suceava.

El consideră că împreună cu Ordinul Arhitecţilor și cu cei care răspund de urbanism în primării se pot organiza întâlniri la Muzeul Lemnului, în care să se discute despre astfel de subiecte, respectiv arhitectura caselor din lemn. „Ne place să le vedem în poză, însă trântim nişte pagode, dacă se poate, şi zgârie ochiul atunci când te uiţi în frumoasa Bucovină. Cred că este un îndemn care o să fie ascultat”, a precizat Gheorghe Flutur. El a subliniat faptul că la Câmpulung Moldovenesc a văzut că există un liceu de construcţii care este „o teribilă şcoală de meserii”, care ar trebui promovat mai mult. „Municipiul Câmpulung Moldovenesc, această fostă capitală de judeţ, merită să fie o zonă a şcolilor de meserii, iar prima ar putea fi cea a lemnarilor”, a precizat Gheorghe Flutur.

El a mai spus că din punctul său de vedere, la Câmpulung Moldovenesc ar trebui deschis și un muzeul al istoriei pădurilor, în condițiile în care acest oraș a avut prima Școală Superioară de Silvicultură. Gheorghe Flutur a precizat că în mod sigur se vor găsi soluții pentru deschiderea unui astfel de muzeu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur vrea ca Muzeul Arta Lemnului din Câmpulung să fie un muzeu-școală pentru arhitectura caselor din Bucovina.
 Vizualizări articol: 810 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Flutur vrea ca Muzeul Arta Lemnului din Câmpulung să fie un muzeu-școală pentru arhitectura caselor din Bucovina0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei