Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 27 mai 2021 - Anul XXVI, nr. 122 (7734)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Noi măsuri de relaxare de la 1 iunie: se redeschid noi activităţi şi se pot organiza petreceri private

Joi, 27 Mai 2021 (19:49:29)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Premierul României, Florin Cîţu, a anunţat, joi, la finalul şedinţei de Guvern, noile măsuri de relaxare care vor intra în vigoare în România de la data de 1 iunie 2021. Florin Cîţu a spus că în primul rând va creşte numărul participanților la activitățile cultural-artistice de divertisment, desfășurate în spații deschise, de la 500 la 1.000 de persoane. La aceste evenimente vor putea participa doar persoane vaccinate, testate sau trecute prin boală. Florin Cîţu a spus că Guvernul a creat cadrul legal pentru organizarea activităților cultural-artistice de divertisment în spații deschise, cu participarea publicului peste 1.000 de persoane, doar care sunt vaccinate. În acelaşi timp a crescut la 8 numărul persoanelor care pot circula în grupuri şi s-a aprobat desfășurarea evenimentelor private, nunți, botezuri şi alte evenimente cu 50 de persoane în spații închise și 70 de persoane în spații deschise.

„Numărul persoanelor participante poate fi mai mare doar dacă toate persoanele sunt vaccinate. Activitățile sportive se pot desfășura atât la interior, cât și la exterior, cu participarea spectatorilor până la 25% din capacitatea spațiului, deci şi la interior, şi la exterior. Participarea peste această limită este permisă doar dacă toate persoanele sunt vaccinate sau prezintă test negativ și se vaccinează înainte de intrarea la eveniment”, a explicat premierul României. El a precizat că la evenimentele sportive vor fi deschise centre de vaccinare.

Potrivit deciziei Guvernului, de la 1 iunie creşte numărul persoanelor care pot participa la activități culturale, științifice, artistice sau de divertisment în spații închise de la 50% la 70% din capacitatea spațiului. Tot de la aceeaşi dată va creşte numărul persoanelor care pot participa la cursuri de instruire și workshopuri în spații închise de la 50 la 70, cu posibilitatea desfășurării la capacitate maximă a spațiului, dacă la activitate participă doar persoane vaccinate. „Se permite desfășurarea conferinţelor cu cel mult 100 de persoane și a fost creată posibilitatea desfășurării acestora la capacitate maximă a spațiului, dacă la activitate participă doar persoane vaccinate”, a spus Florin Cîţu. El a mai adăugat că tot de pe 1 iunie se vor redeschide locurile de joacă din spaţiile închise, cu participarea publicului până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului şi sub condiţia ca însoţitorii copiilor să facă dovada vaccinării sau a trecerii prin boală. De asemenea, va creşte numărul persoanelor care pot participa la activităţi în sălile de sport sau fitness, de la 50% la 70% din capacitatea spaţiului. De precizat că numărul participanţilor poate fi mai mare dacă toţi sunt vaccinaţi. Guvernul a mai decis redeschiderea piscinele interioare, cu participarea publicului până la 70% din capacitatea maximă a spaţiului, creşterea gradului de ocupare a meselor din restaurantele de interior de la 50% la 70% din capacitatea spaţiului şi creşterea gradului de ocupare al spaţiilor de cazare de la 70% la 85% pentru unităţile de cazare de pe litoral.

 

De la 1 iunie au fost introduse noi excepţii de la măsura carantinei pentru persoanele care sosesc în România din zonele de risc epidemiologic

Potrivit deciziei luate de Guvern, pe de 1 iunie se redeschid barurile, cluburile, discotecile şi sălile de jocuri între orele 5:00-24:00, cu participarea publicului până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului, doar pentru persoanele vaccinate şi a fost crescut gradul de ocupare a spaţiilor destinate jocurilor de noroc de la 50% la 70% din capacitatea acestuia. „A fost introdusă excepţia de la purtarea măştii de protecţie pentru persoanele vaccinate care lucrează în spaţii închise unde nu se află mai mult de cinci lucrători. Aceasta este o măsură nouă”, a mai declarat premierul.

Nu în ultimul rând, de la 1 iunie au fost introduse noi excepţii de la măsura carantinei pentru persoanele care sosesc în România din zonele de risc epidemiologic, după cum urmează: persoanele trecute prin boală şi aflate între a 14-a şi a 90-a zi de la data confirmării, copiii cu vârstă mai mică sau egală cu trei ani fără a fi necesară prezentarea rezultatului negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2, copiii cu vârsta mai mare de 3 ani şi mai mică de 16 ani, dacă prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2, persoanele care rămân pe teritoriul naţional pentru o perioadă mai mică de trei zile şi prezintă un test negativ pentru SARS-CoV-2.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Noi măsuri de relaxare de la 1 iunie: se redeschid noi activităţi şi se pot organiza petreceri private.
 Vizualizări articol: 2413 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Noi măsuri de relaxare de la 1 iunie: se redeschid noi activităţi şi se pot organiza petreceri private0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei