Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 24 mai 2021 - Anul XXVI, nr. 119 (7731)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Prețurile pentru scintigrafie și PET CT la cerere în Spitalul Suceava vor fi între 400 și 4.800 de lei

Luni, 24 Mai 2021 (11:59:41)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava a trimis spre aprobare Consiliului Județean tarifele pe care le propune pentru acordarea de servicii medicale radioizotopice la cerere în Laboratorul de Medicină Nucleară, autorizat din luna ianuarie a acestui an. Este vorba despre investigații de mare finețe, care permit diagnosticarea timpurie şi identificarea precisă a cancerului, precum şi extinderea acestuia (metastaze, ganglioni limfatici). De asemenea, prin PET CT se poate evalua dacă tratamentul cancerului a avut succes, fiind o investigație indicată pentru evaluarea pacienţilor care au fost supuşi unor intervenţii chirurgicale sau curelor de radioterapie ce au dus la formarea de cicatrici şi la afectarea structurii unor organe.

Conform proiectului de hotărâre publicat pe site-ul CJ Suceava și care va fi supus dezbaterii și aprobării deliberativului în ședința din 27 mai a.c., pentru o evaluare standard PET CT pacienții care solicită această investigație, precum și pacienții care nu au asigurare de sănătate vor plăti 4.800 lei. Pentru scintigrafie pe diferite zone ale corpului tarifele sunt între 400 și 3.000 de lei. De exemplu, scintigrafia tiroidiană va costa  400 de lei, scintigrafia osoasă corp întreg - 500 de lei, scintigrafia cardiacă de perfuzie repaus – 800 de lei, scintigrafia tumorală neuroendocrină – 3.000 de lei etc.

Pentru pacienții asigurați medical la care va exista indicație de PET CT din partea medicului curant, spitalul are contract cu Casa Asigurărilor de Sănătate, în valoare de 156.000 de lei până la sfârșitul lunii iunie, conform purtătorului de cuvânt al CAS Suceava, Anda Sălăgean. Pentru scintigrafie, până la această dată, spitalul încă nu are contract cu CAS. 

Spitalul Județean a solicitat, de asemenea, modificarea tarifului de spitalizare în regim preferențial (în rezervă), de la 70 lei/zi la 80 de lei/zi, a celui pentru servicii hoteliere pentru însoțitor, de la 55 de lei/zi la 70 de lei/zi, precum și a celui pentru servirea mesei la cerere: de la 8 lei la 10 lei/zi pentru masa de prânz și de la 16 lei/zi la 20 de lei pentru mesele pe o zi întreagă. Alocația de hrană în spitale, pentru bolnavii adulți, aprobată în aprilie 2021 prin hotărâre de guvern, este de 11 lei/ zi.

Menționăm că serviciile medicale radioizotopice efectuate la cerere și pentru pacienții neasigurați în Laboratorul de Medicină Nucleară al Spitalului vor intra în vigoare, dacă vor fi aprobate de plenul CJ, de la 1 iunie a.c.. Tarifele sunt atât pentru pacienții internați care solicită investigațiile, cât și pentru cei din ambulatoriul integrat sau de specialitate.

Lista completă a tarifelor poate fi consultată pe site-ul instituției tutelare a spitalului: http://cjsuceava.ro/2021/sedinte_ale_consiliului_judetean/20210521/2.pdf.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Prețurile pentru scintigrafie și PET CT la cerere în Spitalul Suceava vor fi între 400 și 4.800 de lei.
 Vizualizări articol: 2680 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Prețurile pentru scintigrafie și PET CT la cerere în Spitalul Suceava vor fi între 400 și 4.800 de lei5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei