Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 30 apr 2021 - Anul XXVI, nr. 101 (7713)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Autorităţile au prezentat mai multe recomandări pentru turiştii care vor să viziteze zona montană a judeţului

Vineri, 30 Aprilie 2021 (19:44:59)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Suceava Niculai Barbă a anunţat că în condiţiile în care în perioada minivacanţei de Paşte se estimează că judeţul va fi vizitat de un număr mare de turişti, Serviciul Salvamont Suceava a formulat o serie de recomandări pentru cei care vor opta pentru a merge în zonele montate. Niculai Barbă, care este coordonatorul Serviciului Salvamont din cadrul Consiliului Judeţean, a precizat că pentruaccesul auto în zona montană, una dintre atracţiile Bucovinei, salvamontiştii recomandă ca autovehiculele să fie echipate cu anvelope de iarnă sau lanțuri antiderapante, deoarece mai sunt zone cu zăpadă și gheață, îndeosebi pe drumurile forestiere sau pe drumul județean Izvorul Alb – Rarău, pe ultimii 4-5 km. Niculai Barbă a precizat că în masivul Călimani se poate ajunge cu maşina spre exploatare, din Gura Haitii, însă doar circa 4-5 km, iar apoi traseele se pot parcurge pe jos, în timp ce drumul forestier Valea Haitii, spre Poiana Izvoarelor, este recomandat numai autovehiculelor cu tracţiune integrală.

De asemenea, în masivul Rarău se poate ajunge pe Transrarău, prin Pojorâta spre Motel Alpin Rarău și apoi spre Chiril, sau din Câmpulung Moldovenesc până la Sihăstria Rarău, apoi traseul se poate parcurge pe jos. Pe masivul Giumalău se poate ajunge cu mașina pe drumul din apropierea pârâului Rusca, spre cabană, însă doar 3-4 km, după care urmează un traseu pe jos de circa două ore și jumătate.

Niculai Barbă a mai spus că salvamontiștii au transmis că stratul de zăpadă în toată zona montană a județului Suceava, la altitudini de peste 1300 m, este cuprins între 15 și 50 cm grosime în masivele Rarău, Giumalău, Suhard, Bistriței și de circa 80-100 cm în masivul Călimani, strat mai consistent pe versanții nordici. De asemenea, în zonele unde vântul a viscolit zăpada, de regulă la limitele dintre pădure și golul alpin și pe jgheaburi, grosimea stratului de zăpadă poate depăși 2,5 m. 

Vicepreședintele CJ Suceava a adăugat că Salvamont Suceava nu recomandă următoarele trasee turistice: traseul marcat cu punct roșu, între șaua Negoiu și Poiana Izvoarele în masivul Călimani, traseul marcat cu cruce roșie, între Poiana Izvoarele și Coada Pietrosului, tot în masivul Călimani, din cauza unor acumulări mai mari de zăpadă viscolită și care pe anumite porțiuni, din cauza evoluției vremii, pot deveni instabile, precum și traseul marcat cu cruce roșie, Polița Caprelor – cabana Giumalău, în masivul Giumalău.

Mai trebuie spus că telefoanele utile pentru cei care vor să facă drumeții în zonele montane ale județului sunt următoarele: 112, pentru situații de urgență care implică intervenția mai multor servicii de salvare și „0Salvamont” (0725 826 668 ); 0745 313 052 și 0724 212 857 – Serviciul Public Salvamont Suceava, pentru informații privind zona montană.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Autorităţile au prezentat mai multe recomandări pentru turiştii care vor să viziteze zona montană a judeţului.
 Vizualizări articol: 925 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Autorităţile au prezentat mai multe recomandări pentru turiştii care vor să viziteze zona montană a judeţului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei