Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 28 apr 2021 - Anul XXVI, nr. 99 (7711)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Luptă contracronometru la Spitalul Suceava, pentru salvarea unui pacient cu anevrism cerebral rupt

Miercuri, 28 Aprilie 2021 (15:10:19)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Echipa de medici Ticu Blănaru, neurochirurg, și Mihai Crețeanu, radiolog intervenționist, de la Spitalul de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, a dus o luptă contracronometru pentru salvarea unui pacient în vârstă de 55 de ani, care a ajuns la Urgențe cu un anevrism cerebral rupt.

Potrivit unui comunicat de presă remis, miercuri, de managerul spitalului, dr. Alexandru Calancea, pacientul s-a prezentat la UPU pentru "cea mai cruntă durere de cap din viaţa mea", după cum le-a declarat medicilor urgentiști. La spital s-a stabilit diagnosticul de anevrism cerebral rupt, cu hemoragie cerebrală. „Fiind o urgență majoră, echipa multidisciplinară a decis tratarea acestei afecţiuni în Spitalul Judeţean de Urgenţă, prin embolizare, fiind o luptă contra cronometru”, a arătat dr. Calancea.

Managerul spitalului a explicat cum s-a desfășurat intervenția: anestezie locală, apoi pe calea vaselor de sânge de la nivel inghinal s-a ajuns până la nivel cerebral, cu ajutorul unui microcateter prin care se livrează spirale de platină. Cu aceste spirale practic se ’’înfundă” dilatarea anevrismală, ruptă în cazul acestui pacient.

Procedura este minim invazivă, a durat în jur de 60 minute, s-a desfăşurat fără incidente periprocedurale, cu recuperare rapidă a pacientului, „un succes total”, a subliniat dr. Alexandru Calancea.

„Succesul intervenţiei a fost determinat de existenţa specialiştilor, a infrastructurii şi a dotărilor Spitalul Judeţean de Urgenţă, care permit pacienţilor accesul la medicina modernă. Procedurile minim invazive de radiologie intervenţională în cazul anevrismelor cerebrale rupte sunt pretabile la aproximativ 95% din

cazuri, cu durată de spitalizare redusă şi complicaţii semnificativ mai mici, decât intervenţia neurochirurgicală clasică, deschisă”, a mai spus managerul spitalului sucevean.

Intervenția chirurgicală a avut loc pe 21 aprilie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Luptă contracronometru la Spitalul Suceava, pentru salvarea unui pacient cu anevrism cerebral rupt.
 Vizualizări articol: 2374 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Luptă contracronometru la Spitalul Suceava, pentru salvarea unui pacient cu anevrism cerebral rupt5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei