Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 16 apr 2021 - Anul XXVI, nr. 89 (7701)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Flutur: Zborurile spre Bruxelles reprezintă un mare succes pentru Suceava

Vineri, 16 Aprilie 2021 (11:40:02)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Compania belgiană Tui Fly a inaugurat, vineri, zborurile din Suceava către Bruxelles. Prima aeronavă care operează aceste curse aeriene, începând cu 16 aprilie, a fost întâmpinată pe Aeroportul „Ștefan cel Mare” cu tradiționalele tunuri cu apă. Compania aeriană TUI Fly, membră a grupului TUI Group, este cel mai mare tour-operator din lume, cu sediul la Hanovra, în Germania. Zborurile de pe Aeroportul Suceava pe această rută vor fi operate în zilele de luni și vineri. Pentru ziua de luni, aeronava va pleca de la Bruxelles la ora 6:20 cu aterizare la Suceava la 10:05 și va decola de la Suceava la 10:40, cu aterizare în Belgia la 12:35. Pentru zborurile de vineri, aeronava decolează de la Bruxelles la 6:00, aterizează la Suceava la 9:45, apoi decolează de pe Aeroportul ”Ștefan cel Mare” la 10:20 și aterizează la Bruxelles la 12:15. Suceava este singurul aeroport din România pe care operează compania Tui Fly.

Prezent la inaugurarea noilor curse aeriene, președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat că zborurile spre Bruxelles reprezintă un mare succes pentru Suceava. „Este o zi mare pentru Suceava. În spatele meu este avionul companiei Tui Fly din Belgia, legătura Suceava - Bruxelles. Asta înseamnă legătura dintre Suceava și capitala Europei, Bruxelles. De mult ne luptăm pentru ca acest lucru să se întâmple și astăzi se întâmplă. Mă bucur foarte mult că a venit această companie, iar Suceava este singurul aeroport din România pe care operează. Vreau să mulțumesc comunității de suceveni de la Bruxelles. Am fost acum câțiva ani la ei și i-am rugat să se mobilizeze pentru a avea curse spre Bruxelles. Și vreau să îi mulțumesc primarului Miron de la Bosanci pentru că și el a luptat foarte mult pentru această cursă aeriană”, a spus Gheorghe Flutur.

 

·        Pe aeroportul Suceava vor opera cinci companii aeriene

 

Președintele CJ Suceava a subliniat faptul că de pe Aeroportul ”Ștefan cel Mare” vor opera nu mai puțin de cinci companii aeriene, dintre care trei și-au anunțat prezența la Suceava anul acesta. Gheorghe Flutur a spus că pe lângă Tarom și Wizz Air, „care sunt mai vechi aici, la Suceava”, de anul acesta vor opera zboruri și companiile Blue Air, Ryan Air și Tui Fly.

Astfel, el a arătat că de pe aeroportul sucevean se poate zbura către 14 destinații, din care 13 sunt externe, în opt țări, respectiv Germania, Austria, Belgia, Italia, Marea Britanie, Turcia, Grecia și Egipt. „Din păcate pandemia ne-a creat probleme. Avem doar 14.000 de pasageri în primul trimestru. În 2019 aveam 77.000 de pasageri în primul trimestru. Sper ca relaxarea să ne aducă din nou pasageri. De luni Belgia relaxează măsurile de pandemie și cu ocazia asta sunt convins că vor fi cursele pline. Este un câștig și dorința mea este să facem acțiuni de promovare a Bucovinei și din punct de vedere turistic și economic la Bruxelles, în perioada imediat următoare”, a mai declarat Gheorghe Flutur. Președintele CJ Suceava a spus că sunt tratative avansate și pentru inaugurarea de noi zboruri externe, printre destinații numărându-se Dublin, Munchen, Madrid sau Tel Aviv.

Flutur a spus că în momentul de față se lucrează pentru ca noul terminal al aeroportului să fie pus în funcțiune cât mai repede, pentru a putea răspunde așteptărilor pasagerilor de pe Aeroportul ”Ștefan cel Mare” din Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur: Zborurile spre Bruxelles reprezintă un mare succes pentru Suceava.
 Vizualizări articol: 1837 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Flutur: Zborurile spre Bruxelles reprezintă un mare succes pentru Suceava5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei