Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 31 mar 2021 - Anul XXVI, nr. 75 (7687)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Ion Lungu: “244 de suceveni au murit din cauza COVID în decurs de un an. Cele mai multe decese din 2021 au avut loc în luna martie”

Miercuri, 31 Martie 2021 (12:45:10)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La un an și o zi de la intrarea Sucevei în carantină, la începutul pandemiei de coronavirus, primarul Ion Lungu a prezentat o statistică a deceselor cauzate de COVID-19 în rândul locuitorilor municipiului.

“Marți s-a împlinit un an de zile de când am intrat în starea de carantină în 2020. Privind retrospectiv, avem și o anumită frustrare, pentru că vedem că astăzi multe localități negociază intrarea în carantină – la noi nu a fost posibil. Și totuși, acea stare de carantină din 2020, pe care nu vrem să o mai trăim în orașul nostru, a avut părți bune, pentru că a dus la limitarea răspândirii acestui virus și la limitarea numărului de decese din orașul nostru.

Numărul de persoane decedate în interval de un an, de la 15.03.2020 până pe 30.03.2021, este de 244 de persoane.

Cel mai mare număr de decese s-a înregistrat în luna aprilie 2020. După acea carantină dură, numărul deceselor a scăzut în lunile următoare – mai, iunie, iulie, august... În luna iulie s-a înregistrat o singură persoană decedată din cauza COVID-19. Sigur, spre sfârșitul anului a crescut numărul persoanelor decedate, iar în 2021, cele mai multe decese s-au înregistrat în luna martie, care încă nu este încheiată. Acest lucru ne spune foarte clar că pericolul nu a trecut”, a spus edilul sucevean.

În prezent, rata de incidență a îmbolnăvirilor este de 1,96 la mia de locuitori.

„Statistic, comparativ cu alte orașe stăm bine, dar avem totuși și noi o problemă, sunt multe cazuri de coronavirus în ultimul timp, iar la secția ATI nu mai sunt locuri, încât trebuie să facem tot posibilul pentru a limita răspândirea acestui virus.

Le mulțumesc în mod deosebit cadrelor medicale care s-au implicat în acest an în gestionarea pandemiei – sunt adevărați eroi.

Vorbesc zilnic cu cadre medicale din spital despre problemele legate de coronavirus, despre cetățeni internați în spital, mă interesez de soarta lor, știu că acolo se duce o bătălie pe viață și pe moarte și îi asigur de recunoștința comunității.

Le mulțumesc sucevenilor pentru că au respectat regulile legate de pandemie și de faptul că au fost un exemplu în perioada în care am fost în carantină, din care am ieșit prin forțe proprii, prin respectarea regulilor.

Este clar că avem nevoie să respectăm în continuare regulile elementare, care irită, știu – purtatul măștii, distanțarea fizică, socială, igiena personală, în special spălatul pe mâini. Vaccinarea este o altă modalitate de a scăpa mai repede de această pandemie”, a adăugat primarul Ion Lungu.

Numai în ultima săptămână, la centrele din subordinea Primăriei s-au vaccinat 1666 de persoane, din care 420 cu Pfizer, la Școala Nr. 11 “Miron Costin” ( Burdujeni), 406 cu AstraZeneca la CN Ștefan cel Mare (Centru) și 840 cu Moderna, la Iulius Mall.

În total sunt 5647 de persoane vaccinate până acum la centrele din subordinea Primăriei Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ion Lungu: “244 de suceveni au murit din cauza COVID în decurs de un an. Cele mai multe decese din 2021 au avut loc în luna martie”.
 Vizualizări articol: 1771 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ion Lungu: “244 de suceveni au murit din cauza COVID în decurs de un an. Cele mai multe decese din 2021 au avut loc în luna martie”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei