Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 24 mar 2021 - Anul XXVI, nr. 69 (7681)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Suceava, dată ca exemplu de eficiență a carantinării în limitarea răspândirii virusului

Miercuri, 24 Martie 2021 (11:52:31)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Carantinarea orașelor cu incidență mare a îmbolnăvirilor de coronavirus (fiind vizate în special Timișoara, București, Iași) care a stârnit numeroase discuții pro și contra în toată țara, a fost dezbătută și de către primarii din cadrul AMR, la discuțiile online de marți, cu premierul României, Florin Cîțu. În acest context, Suceava a fost dată ca exemplu de eficiență a acestor măsuri, cu condiția să fie respectate regulile.

În prezent, rata de incidență a îmbolnăvirilor în municipiul Suceava este de 1,96 la mia de locuitori, cu mult sub cele din orașele menționate sau din alte localități, unde a trecut și de 11 la mia de locuitori.

“Este bine să ne menținem aici, sub 2 la mia de locuitori, din mai multe perspective – a desfășurării în condiții normale a anului școlar, plus că se apropie sărbătorile pascale, atât la catolici, cât și la ortodocși și e bine să putem participa la slujbe anul acesta, în limitele impuse de pandemie.

De aceea facem apel în continuare la suceveni să respecte regulile legate de coronavirus – purtatul măștii, distanțarea socială și igiena personală”, a spus miercuri primarul Sucevei, Ion Lungu.

La discuții legate de măsurile de pandemie, edilul sucevean consideră că are eficiență carantina pentru reducerea numărului de cazuri active la orașele care au peste 6 cazuri de îmbolnăviri la mia de locuitori.

„Am prezentat situația de la Suceava, cu carantina care a avut loc anul trecut, de șase săptămâni, pentru că aici erau niște discuții cu acest nou termen, de carantină formală, că nu are nici o eficiență.... Le-am spus că nu este așa, că dacă se respectă regulile carantinei scade numărul de îmbolnăviri, iar exemplul Sucevei este clar – noi am scăzut de la 9,87 la mia de locuitori în data de 5 aprilie 2020 la 1,81 la mia de locuitori în data de 13 mai 2020, când am ieșit din carantină”, a explicat Ion Lungu.

Edilul sucevean a solicitat suplimentarea numărului de vaccinuri pentru Suceava, dar a supus atenției și deficitul de personal de la secțiile ATI din

spitale. O altă problemă discutată în cadrul ședinței online pe tema pandemiei este cea legată de evitarea aglomerării în centrele comerciale, vorbindu-se chiar de impunerea unor noi reguli pentru malluri, chiar de la finele săptămânii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Suceava, dată ca exemplu de eficiență a carantinării în limitarea răspândirii virusului.
 Vizualizări articol: 1590 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Suceava, dată ca exemplu de eficiență a carantinării în limitarea răspândirii virusului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei