Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 22 mar 2021 - Anul XXVI, nr. 67 (7679)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

50 de trotinete electrice, disponibile spre închiriere în municipiu, prin intermediul aplicației Suceava EcoRide

Luni, 22 Martie 2021 (15:38:28)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O nouă modalitate de transport public ecologic se implementează de luna viitoare în municipiul Suceava, unde locuitorii, dar și turiștii vor avea la dispoziție 50 de trotinete electrice și 12 standuri cu 80 de porturi de încărcare.

“Chiar dacă primăvara întârzie să apară, ne pregătim pentru a implementa serviciul de închiriere trotinete electrice.Aplicația Suceava EcoRide este pregătită și poate fi descărcată din App Store sau Google Play.

Regulamentul va fi supus aprobării în ședința de Consiliu Local din data de 25 martie și îl veți putea găsi accesând linkul următor: http://primariasv.ro/portal/suceava/portal.nsf/AllByUNID....

Dacă considerați că se pot aduce modificări asupra regulamentului, aștept idei/propuneri și din partea dumneavoastră”, a anunțat viceprimarul Lucian Harșovschi.

Pentru început, sucevenii vor avea acces la 50 de trotinete electrice și 12 standuri, amplasate în următoarele locații:

- Primărie - Bulevardul 1 Mai;

- Centru – Piața 22 Decembrie – Str. Nicolae Bălcescu;

- Burdujeni – Parcul Copilului, zona Moldova – Str. Calea Burdujeni;

- Cetatea de Scaun a Sucevei – Str. Parcului;

- Obcini – Spațiu de joacă – Str. Victoriei;

- Curcubeu – parcare Dorna, lângă Banca Transilvania – Bdul George Enescu;

- Centrul de Tradiții – Str. Universității;

- Mărășești – Parc Mărășești – Str. Mărăști;

- Bucovina – Magazin Bucovina – Str. Ștefan cel Mare;

- Parc Central – Între BCR și Parchet – Str. Ștefan cel Mare;

- Centrul Cultural al Municipiului Suceava – Str. Mihai Eminescu;

- Zona Agrement “Tătărași” – Str. Roma.

Tarifele vor fi de 0,5 lei pentru pornire și 0,4 lei/minut. În cazul în care utilizatorul parchează trotineta în stand, se aplică o reducere, ajungând la 0,3 lei/minut.

 

Regulamentul de utilizare a trotinetelor electrice

Pentru a putea deveni utilizator o persoană va trebui să descarce și să instaleze pe telefon aplicația Suceava - EcoRide, să completeze cu numărul de telefon pentru a primi un cont de activare provizoriu, după care va completa adresa de e-mail urmând să trimită o fotografie cu cartea de identitate sau pașaport și un selfie prin care dovedește că este aceeași cu persoana din cartea de identitate.

Administratorul serviciului va analiza în termen de 48 de ore corectitudinea datelor și va da acceptul pentru activarea finala a contului.

Conform regulamentului, trotinetele electrice pot fi folosite de un utilizator al aplicației pentru maximum două ore, în intervalul orar 7:00-21:30.

Trotinetele se blochează și deblochează numai prin intermediul aplicației Suceava – EcoRide, iar deblocarea trotinetei este posibilă doar atunci când nivelul bateriei este de cel puţin 30%, cu o folosință ulterioară de aproximativ 15 minute.

Pe parcursul zilei, un utilizator are dreptul să utilizeze un număr nelimitat de trotinete, cu o durată maximă de 2 ore pentru o comandă, dar nu este posibilă ridicarea altei trotinete atât timp cât utilizatorul nu a închis cursa cu trotineta ridicată anterior.

Serviciul de închiriere trotinete va fi disponibil în lunile aprilie-octombrie în funcție de condițiile meteo, iar programul de funcționare se poate modifica în funcție de anotimp.

Conform regulamentului, închirierea de trotinete nu poate fi utilizată de persoanele care nu au împlinit 16 ani, pentru transportul de pasageri sau animale de companie, pentru transportul de substanțe inflamabile, explozive, toxice sau periculoase, pentru a participa la curse de trotinete sau evenimente de testare a trotinetelor.

De asemenea, nu este permisă subînchirierea trotinetelor electrice, dar nici utilizarea lor în situații de vânt puternic, furtuni sau prin apă, nici de către persoane care sunt sub influența alcoolului, a drogurilor, a substanțelor psihoactive, a produselor ori substanțelor stupefiante sau a medicamentelor cu efecte similare acestora.

Serviciul ecologic de transport public nu este permis nici persoanelor care depășesc greutatea de 100 kg, conform recomandărilor de utilizare.

Utilizatorii sunt obligați să cunoască instrucțiunile de utilizare afișate în standurile de trotinete, să respecte reglementările privind traficul rutier, să folosească trotineta doar pe raza stabilită prin aplicație, să folosească trotineta doar pentru transport, să se deplaseze numai pe pista pentru biciclete sau, în lipsa acestei piste, pe trotuare cu o lățime corespunzătoare sau pe sectoarele de drum unde este permisă circulația bicicletelor.

Utilizatorului i se recomandă să nu depășească viteza de 15 km/h pentru siguranța sa și a trotinetei.

Regulamentul prevede și sancțiuni pentru nerespectarea prevederilor sale, precum restricționarea accesului la serviciul de închiriere a trotinetelor electrice, plata despăgubirilor pentru daunele produse, să răspundă material sau, după caz, penal pentru prejudiciile produse din vina sa.

În cazul avarierii trotinetei, administrația locală are dreptul de a sancționa utilizatorul cu amendă cuprinsă între minimum 400 și maximum 3.000 de lei, în funcție de gradul de avariere.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 50 de trotinete electrice, disponibile spre închiriere în municipiu, prin intermediul aplicației Suceava EcoRide.
 Vizualizări articol: 2898 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
50 de trotinete electrice, disponibile spre închiriere în municipiu, prin intermediul aplicației Suceava EcoRide0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei