Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 17 mar 2021 - Anul XXVI, nr. 63 (7675)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

„Însorind copiii soarelui”, seminar online dedicat copiilor cu sindrom Down

Miercuri, 17 Martie 2021 (09:05:27)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Suceava, în parteneriat cu sectorul Educațional-teologic din cadrul Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților (cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic) și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Suceava organizează sâmbătă, 20 martie, de la ora 17:00, webinarul „Însorind copiii soarelui”, eveniment online dedicat copiilor cu sindrom Down. Este vorba de o acțiune dedicată „Copiilor Soarelui”, în cadrul campaniei de informare și sensibilizare –Ziua Mondială a Sindromului Down(WDSD), care va fi marcată pe 21 martie.

Inspectorul școlar pentru Religie, prof. Daniela Ceredeev, din cadrul IȘJ Suceava, invită cât mai mulți participanți „la un dialog cu astfel de copii și tineri, cu părinții lor și cu specialiști de la care putem învăța să fim, la rându-ne, soare pentru Copiii Soarelui”. Pentru înscrieri, puteți intra pe linkul https://forms.gle/DPSQGsAr7N6L5sA49. Parteneri media: Monitorul de Suceava, NEst-TV Channel și Televiziunea Intermedia Suceava.

Vă reamintim că ziua de 21 martie, Ziua Mondială a Sindromului Langdon-Down, este un bun prilej pentru a conștientiza problemele cu care se confruntă cei care suferă de această afecţiune.Organizația Națiunilor Unite militează pentru îngrijirea medicală corespunzătoare a pacienţilor şi integrarea lor socială. De multe ori, persoanele cu sindrom Down, copii și adulți, se confruntă cu discriminarea. Conform site-urilor de specialitate, Sindromul Down este o boală genetică cromozomială ce afectează un copil din aproape o mie la nivel mondial. Cel care a descris sindromul pentru prima oară, în anul 1866, a fost medicul britanic John Langdon Down. În 1959, pediatrul și geneticianul francez Jerome Lejeune a descoperit că Sindromul Down era cauzat de prezența unui cromozom 21 suplimentar, rezultând astfel un număr de 47 de cromozomi, față de 46, cât are un om în mod normal. „Astfel, perechea de cromozomi 21 conține unul în plus. Din această cauză, sindromul este cunoscut și sub denumirea de trisomia 21 sau mongolism. Gradul de dizabilitate diferă de la o persoană la alta și este greu de apreciat, în momentul nașterii, cum va evolua manifestarea acestei boli în viitor. Persoanele cu sindrom Down au trăsături fizice și caracteristici distincte și, deși sindromul Down este permanent, majoritatea celor afectați, beneficiind de o îngrijire adecvată, pot duce o viață normală și activă”, spun specialiștii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Însorind copiii soarelui”, seminar online dedicat copiilor cu sindrom Down.
 Vizualizări articol: 1187 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
„Însorind copiii soarelui”, seminar online dedicat copiilor cu sindrom Down0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei