Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 17 mar 2021 - Anul XXVI, nr. 63 (7675)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Alexandru Duțuc și-a dat demisia din funcția de șef de la Serviciul Permise

Miercuri, 17 Martie 2021 (14:38:42)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Subcomisarul Alexandru Duțuc, împuternicit șef al Serviciului de Permise și Înmatriculări Suceava, a demisionat din funcție miercuri, 17 martie, la doar două luni de când preluase instituția aflată în derivă în urma anchetei procurorilor DNA privind faptele de corupție de care sunt acuzați mai mulți dintre cei care erau examinatori.

Decizia lui Alexandru Duțuc vine după ce acesta a constatat că nu sunt soluții concrete pentru a avea cu cine lucra, în special pe partea de examinare la proba de traseu. După ce examinatorii puși sub acuzare de DNA au primit din partea procurorilor interdicție de a-și exercita profesia, se pare că Alexandru Duțuc nu a primit nici un răspuns concret de la forurile superioare privind detașarea de cadre ori alte soluții care să evite blocajul iminent din instituție. Cel puțin în privința examenelor pentru categoriile de șoferi profesioniști, programările vor depăși în curtând termenul limită de 6 luni.

În momentul de față, la Serviciul Permise și Înmatriculări Suceava sunt șapte examinatori, din care doar șase sunt disponibili.

Din cei șase, patru sunt recent detașați de la Inspectoratul de Poliție Județean Suceava. Acești patru polițiști au urmat un curs de perfecționare, iar unul și-a manifestat deja intenția de a se întoarce pe postul ocupat anterior.

Inițial, se vorbea de două serii de câte patru polițiști care urmau să fie detașați la Serviciul Permise și Înmatriculări Suceava. Se pare însă că această a doua serie a câte patru oameni a fost amânată sau chiar nu mai este luată în calcul. Totul pleacă de la lipsa de oameni, atât la IPJ Suceava, cât și la mare parte din Serviciile de Permise și Înmatriculare din țară.

Posturile de examinatori nu sunt atractive, se pare, pentru polițiștii de la alte structuri și pentru că salariile sunt mai mici.

Alexandru Duțuc va reveni pe postul său de ofițer în cadrul Biroului Rutier al Poliției municipiului Suceava.

 

·       Prefectul a solicitat detașarea unui șef și a 2-3 agenți examinatori din țară

 

Iulian Cimpoeșu, prefectul de Suceava, a precizat că a luat legătura cu cei din conducerea Direcției Generale de Permise și Înmatriculări și a primit asigurări că până luni va fi trimisă la Suceava o persoană care va prelua atribuțiile pe care le îndeplinea subcomisarul Alexandru Duțuc.

”În afara unui nou șef, am solicitat și 2-3 agenți de la alte structuri din țară. Știu că fiecare om care vine din altă parte lasă acolo un gol, dar momentan situația de la Suceava este una aparte și trebuie tratată ca atare. Am speranța că până luni situația se va rezolva”, a precizat prefectul Iulian Cimpoeșu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Alexandru Duțuc și-a dat demisia din funcția de șef de la Serviciul Permise.
 Vizualizări articol: 4840 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Alexandru Duțuc și-a dat demisia din funcția de șef de la Serviciul Permise5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei