Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 16 mar 2021 - Anul XXVI, nr. 62 (7674)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

HS Timber Group a sprijinit în anul 2020 proiecte sociale de peste 3,9 milioane de euro

Marţi, 16 Martie 2021 (15:50:51)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

HS Timber Group, companie prezentă în România cu cinci fabrici de prelucrare a lemnului, a sponsorizat în România proiecte sociale în valoare de peste 3,9 milioane de euro, numai în anul 2020.

„Responsabilitatea pentru regiunile în care activăm este parte din misiunea și viziunea noastră. Întrucât anul 2020 a fost unul imprevizibil, iar comunitățile locale au avut de a face cu situații delicate, pe lângă proiectele tradiționale, am sprijinit și inițiative care să răspundă nevoilor imediate cauzate de pandemie. Suntem conștienți de realitățile sociale și economice cu care se confruntă comunitățile din jurul fabricilor noastre și am urmărit și în anul precedent să îmbunătățim accesul acestora la servicii sociale, educaționale și de sănătate adecvate”, a spus Dan Bănacu, director general al HS Timber Productions România.

 

Activități de prevenire a abandonului școlar și familial la Rădăuți

La Rădăuți, Grupul susține activitățile de prevenire a abandonului școlar și familial desfășurate de Centrul Social „Maria Ward” în rândul a peste 50 de copii din municipiu și din localitățile limitrofe. Sprijinul urmărește dotarea centrului cu echipamente IT, mobilier pentru copii, cărți și dicționare, precum și alte facilități importante, cum ar fi frigider, mașini de spălat haine și uscătoare. Sponsorizarea acoperă și lucrările necesare de întreținere a clădirii și a terenului de sport.

 

Servicii de îngrijire la domiciliu pentru persoanele aflate în nevoie, la Siret

În Siret, HS Timber Group susține proiectul de servicii de îngrijire la domiciliu pentru persoanele aflate în nevoie, derulat de către Direcția de Asistență Socială. Prin intermediul acestui proiect se urmărește creșterea calității vieții persoanelor în vârstă și a acelora cu dizabilități, fără aparținători, care au nevoie de ajutor în ceea ce privește activitățile de igienă personală, aprovizionare cu alimente.

De asemenea, beneficiarii incluși în program vor primi câte o masă caldă și vor beneficia de consult și evaluare din partea asistentului medical, social și a infirmierului.

În cadrul proiectului sponsorizat a fost achiziționat și un autovehicul care va deservi activitățile echipei mobile.

 

Sprijin cu produse din lemn pentru comunitățile locale - încălzirea spitalului din Siret

La Comănești, compania a sprijinit activitățile de terapie și recuperare derulate de Asociația „Robert Cole” cu peste 80 de copii cu dizabilități din Valea Trotușului. Aici, echipa centrului formată din logopezi, kinetoterapeuți și psihopedagogi atrage copiii nu doar pe perioada anului școlar, ci și în vacanțe. În medie, fiecare copil petrece 45 de minute într-o activitate și un sfert de oră este alocat activității de consiliere a părinților.

Fabrica din Reci a sprijinit o diversitate de proiecte din localitate, precum finanțarea activităților de la after-school, dotarea cabinetului medical, realizarea unui studiu de impact pentru proiectul de reabilitare a biodiversității în unele locații din rezervația naturală Mestecănișul Reci – sit Natura 2000 și dotarea Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență al comunei Reci.

La toate acestea se adaugă și sprijin cu produse din lemn pentru comunitățile locale, cum ar fi peleți pentru încălzirea spitalului din Siret și a Centrul Social „Sf. Ștefan din Saniob”, panel și produse din lemn masiv pentru mobilierul școlilor, dar și lucrări de renovare, întreținere sau crearea de facilități noi, precum spațiul de citit din cadrul căminului pentru persoane vârstnice din Sebeș.

 

„Împreună!” în lupta pentru ținerea sub control a COVID-19

Sub deviza „Împreună!”, compania s-a alăturat în 2020 autorităților locale pentru a sprijini toate eforturile în lupta pentru ținerea sub control a COVID-19. Grupul a donat două laboratoare de biologie moleculară la Comănești și Sfântu Gheorghe, echipamente medicale și materiale sanitare pentru spitalele din cele cinci localități în care compania deține unități de prelucrare a lemnului, respectiv Sebeș, Rădăuți, Siret, Comănești și Reci.

András-Nagy Róbert, managerul Spitalului Județean de Urgență „Dr. Fogolyán Kristóf” din Sfântu Gheorghe, explică: „Laboratorul de biologie moleculară ajută la diagnosticarea rapidă a COVID-19, iar prin instalarea acestei linii am adus testările mai aproape de Sfântu Gheorghe. Dacă, inițial, după recoltarea probelor trebuia să așteptăm rezultatul testului până la câteva zile, cu ajutorul acestui aparat rezultatul vine în două – maximum patru ore, cu o probabilitate de 100%.” Managerul a adăugat că echipamentul poate fi folosit și la diagnosticarea altor afecțiuni medicale, nu doar în cazul COVID-19, și că, odată cu ieșirea din criza actuală, va fi de folos mai multor specializări medicale din spital.

 

1.000 de tablete cu abonamentul de internet plătit pentru un an

Pe lângă aceste proiecte se adăugă peste 1.000 de tablete cu abonamentul de internet plătit pentru un an către 32 de școli din 13 județe. Beneficiarii donației sunt copii din medii defavorizate care nu au avut echipamente corespunzătoare pentru a participa la procesul educațional online.

 

Inițiative de mediu, precum „Pădurea de Mâine”

Pe lângă proiecte sociale, de educație și sănătate, HS Timber Group sprijină și inițiative de mediu, precum cele derulate de Fundația „Pădurea de Mâine”, ale cărei programe derulate în 2020 au fost: Programul de Reîmpădurire a suprafețelor de fond forestier cu dificultăți de regenerare, Programul de Dezvoltare Comunitară și Programul de Silvicultură Responsabilă. „Angajamentul nostru în comunitate este unul pe termen lung, iar pentru că HS Timber Group se consideră a fi un angajator responsabil și un pol economic - în special în zonele dezavantajate din punct de vedere economic - sprijinul nostru în comunitățile locale va continua”, a încheiat Dan Bănacu.

În perioada 2010-2020, sponsorizările HS Timber Group în România s-au ridicat la aproximativ 10,8 milioane de euro.

HS Timber Group este o companie de prelucrare a lemnului de origine austriacă, cu rădăcini foarte puternice în Europa Centrală și de Est, în special în România. Compania deține trei fabrici de cherestea și două unități de producție a panourilor de lemn în România, precum și o fabrică de cherestea în Germania. Cu aproximativ 4.000 de angajați, HS Timber Group este una dintre companiile lider de prelucrare a lemnului din Europa. Produsele Grupului sunt vândute în aproximativ 70 de țări din întreaga lume. Transparența și un comportament etic corect sunt pietrele de temelie ale arhitecturii de securitate a companiei. HS Timber Group GmbH este o companie a Evergreen Private Foundation.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului HS Timber Group a sprijinit în anul 2020 proiecte sociale de peste 3,9 milioane de euro.
 Vizualizări articol: 1257 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
HS Timber Group a sprijinit în anul 2020 proiecte sociale de peste 3,9 milioane de euro5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei