Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 2 mar 2021 - Anul XXVI, nr. 50 (7662)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Șoldan: Prin Bugetul Austerității Naționale, județul Suceava este abandonat de Guvernul Cîțu

Marţi, 2 Martie 2021 (15:04:14)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PSD de Suceava Gheorghe Șoldan a declarat că prin „Bugetul Austerității Naționale”, respectiv bugetul de stat pe 2021,  județul Suceava este abandonat de Guvernul Cîțu. Gheorghe Șoldan a arătat că săptămâna trecută, liderul PNL, Ludovic Orban, susținea că a luat decizia, în unanimitate, de a susține bugetul în forma adoptată de Guvern, ceea ce înseamnă că prin bugetul propus, coaliția de guvernare a consfințit austeritatea.

Șoldan a subliniat faptul că alături de colegii din PSD, a depus 3.000 de amendamente la proiectul legii bugetului de stat, pentru fiecare comunitate în parte, pentru a oferi siguranța unui trai mai bun în această perioadă în care locurile de muncă sunt tot mai nesigure, iar criza economică bate puternic la porțile României.

„Astăzi, guvernul se uită într-o direcție total greșită și încearcă să convingă că, prin tăieri și austeritate, va reuși să salveze economia României, economie care astăzi este doar un pacient aflat la terapie intensivă, în timp ce salariatul român se uită neputincios la haosul cu care este guvernată România de către această coaliție”, a declarat Șoldan. El a adăugat că fără amendamentele PSD, bugetul pe 2021 este incomplet „și îi lipsește aplecarea spre om”. El a dat ca exemplu județul Suceava, guvernat de liberali, care a trecut prin cea mai puternică criză sanitară și care astăzi este abandonat de Guvernul Cîțu. „Amendamentele depuse echipa de parlamentari ai PSD Suceava, care vizează investiții în Infrastructură, Sănătate și Educație, au fost respinse pe bandă rulantă. Aceste amendamente nu sunt despre PNL sau despre PSD, ci despre oamenii din Suceava, care așteaptă să aibă drumuri deschise spre București”, a spus deputatul PSD de Suceava. El a dat câteva exemple de amendamente depuse de PSD, respinse de coaliția de guvernare, respectiv realizarea centurilor ocolitoare pentru Câmpulung Moldovenesc şi Vatra Dornei, asigurarea fondurilor pentru elaborarea studiilor de prefezabilitate și fezabilitate la centura Fălticeni, dotarea cu echipamente și asigurarea de bunuri necesare pentru tratarea pacienților la Spitalul din Fălticeni, susținere pentru școlile din județul Suceava, în actualul context epidemiologic-racordarea la apă curentă şi la canalizare, cofinanțarea proiectelor europene pentru sisteme de apă și canalizare în comunele Grămești sau Iaslovăț, precum și pentru înființarea rețelei de canalizare în orașul Cajvana. Șoldan a precizat că aceste obiective sunt priorități pentru suceveni, iar prin respingerea amendamentelor PSD, guvernul garantează subdezvoltarea.

„În fața unui astfel de mod de a guverna țara, nu ne rămâne decât să ne rugăm la Dumnezeu să ne păzească de lucruri mai rele”, a declarat Gheorghe Șoldan. El consideră că actuala coaliția de guvernare le spune practic sucevenilor: „Căutați salvare peste hotare!”

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Șoldan: Prin Bugetul Austerității Naționale, județul Suceava este abandonat de Guvernul Cîțu.
 Vizualizări articol: 925 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Șoldan: Prin Bugetul Austerității Naționale, județul Suceava este abandonat de Guvernul Cîțu1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Prăjitură împăturită cu morcov și magiun Este ușor de făcut, este gustoasă și puteți alege între aspectul rustic al plăcintei împăturite și cel elegant al prăjiturelelor cu foi. O putem folosi și în afara perioadelor de post, pentru că are un gust bogat și nimic nu va... Citeşte