Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 2 mar 2021 - Anul XXVI, nr. 50 (7662)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Ioan Stan: În bugetul pe 2021 nu apare nici unul dintre marile proiecte care ni se „fluturau” în față în timpul campaniei

Marţi, 2 Martie 2021 (14:57:38)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Președintele PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, a denunțat „abuzul inimaginabil” al guvernului Cîțu și Coaliției Dreptei de a refuza orice amendament la buget care ar mai fi adus o minimă echitate și împărțire justă a banilor pentru acest an. Ioan Stan a făcut referire la județul Suceava, precizând că în buget nu se mai face referire la nici unul dintre marile proiecte care se „fluturau” prin fața ochilor sucevenilor în campania electorală. Stan a precizat că în buget nu sunt alocați bani pentru centurile ocolitoare de la Vatra Dornei, Câmpulung sau Fălticeni. „Brusc aceste investiții au fost abandonate, deși erau mult clamate atunci când subiectul lor era sursă de voturi. Mai mult, nu se pomenește nimic în bugetul pentru 2021 despre aeroportul de la Floreni, nici de cele două spitale, de copii și de boli infecțioase, care erau ca și gata în campania electorală. De asemenea, nu știm dacă vă vine să credeți, dar nu s-a alocat niciun ban pentru tabăra internațională de la Bucșoaia, nici pentru tunelurile din munți promise”, a arătat președintele PSD Suceava. El este convins de faptul că manipularea celor de la putere va continua, iar alegătorilor li se va spune că proiectele amintite vor fi făcute prin banii europeni pe care îi vor atrage prin Planul Național de Redresare și Reziliență. „Dar le amintim că acesta a fost respins de Comisia Europeană de bine ce a fost realizat și avem ferma convingere că la fel se va întâmpla și data viitoare când îl vor prezenta autorităților europene”, a declarat Ioan Stan.

Pe de altă parte, el a precizat că din păcate, proiecte vitale pentru comunități, respectiv cele de apă, canal, gaze, asfalt, școli, grădinițe, dispensare și altele sunt compromise „de un guvern orb și surd la nevoile reale ale oamenilor”.

Liderul PSD Suceava a atras atenția că actualul Guvern Cîțu a inventat un nou „mecanism abject”, ce frizează penalul, el făcând referire la anexa 7.03 la bugetul statului pe anul 2021, pe baza căreia actuala putere împarte bani fără nici un criteriu, „doar după bunul plac acesta fiind o  premieră absolută în politizarea fondurilor bugetare”.

„Practic, cu ajutorul acestei anexe, se alocă bani discreționar către primarii și președinții de CJ ai celor 3 partide din Coaliția Austerității, această abordare reprezentând un veritabil act de legalizare a mitei electorale”, a spus Ioan Stan, care a mai adăugat că „în fapt, Cîțu și Coaliția Austerității aplică o pedeapsă nedreaptă cetățenilor care nu au votat aceste partide la ultimele alegeri. Or noi știm că nevoia de investiții este la fel de mare și în comunitățile care n-au votat PNL, USR sau UDMR, drept pentru care PSD contestă vehement împărțirea banilor pe criterii politice”.

Ioan Stan a mai semnalat faptul că actuala putere a respins și amendamentele PSD cu privire la creșterea alocațiilor și menținerea voucherelor de vacanţă pentru bugetari, dovedind astfel un dispreț total față de copiii românilor, de angajații sistemului public și nu în ultimul rând față de industria HoReCa.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ioan Stan: În bugetul pe 2021 nu apare nici unul dintre marile proiecte care ni se „fluturau” în față în timpul campaniei.
 Vizualizări articol: 912 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Ioan Stan: În bugetul pe 2021 nu apare nici unul dintre marile proiecte care ni se „fluturau” în față în timpul campaniei1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Prăjitură împăturită cu morcov și magiun Este ușor de făcut, este gustoasă și puteți alege între aspectul rustic al plăcintei împăturite și cel elegant al prăjiturelelor cu foi. O putem folosi și în afara perioadelor de post, pentru că are un gust bogat și nimic nu va... Citeşte