Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 26 ian 2021 - Anul XXVI, nr. 20 (7632)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Un incendiu de proporții a distrus o gospodărie din comuna Ulma

Marţi, 26 Ianuarie 2021 (10:46:38)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un puternic incendiu a izbucnit luni seara într-o gospodărie din comuna Ulma, satul Costileva de Sus. Focul a fost anunțat în jurul orei 22.00, fiind alertate unitățile de pompieri din Vicovu de Sus și Rădăuți.

Gospodăria se află într-o zonă cu drum neamenajat și pante neaccesibile autospecialelor cu apă și spumă. Pompierii militari au fost nevoiți să urce pe jos aproximativ trei kilometri până la locul incendiului și au trecut apoi la localizarea flăcărilor cu mijloace de primă intervenție, folosind lopeți, zăpadă și pământ.

Când au ajuns la locul incendiului, mai multe construcții ale gospodăriei, între care casa de locuit, bucătăria de vară, șura și alte anexe, majoritare din lemn, dispuse pe o suprafață totală de aproximativ 300 de metri pătrați, ardeau generalizat. Exista de asemenea pericolul de propagare a flăcărilor la un fânar, la un garaj și la pădure, toate aflate în imediata apropiere. În timpul intervenției o

autospecială de capacitate mică, cu un volum de 500 litri de apă, a reușit să ajungă la locul intervenției. De asemenea, mai mulți voluntari din comună și un utilaj TAF au sosit în sprijinul militarilor, în efortul de a lichida incendiul. Intervenția a fost deosebit de dificilă, de lungă durată, pe temperaturi scăzute și cu efort fizic solicitant la maxim.

Din păcate construcțiile din lemn cuprinse de flăcări nu au mai putut fi salvate, însă pompierii militari și voluntarii aflați la fața locului au reușit să salveze fânarul, garajul, dar și fondul forestier aflate foarte aproape de locul focarului.

Cercetările efectuate la locul incendiului au stabilit că acesta a izbucnit din cauza efectului termic al curentului electric, generat de un conductor electric defect. Pompierii acționează și la această oră pentru lichidarea ultimelor focare

care ar putea provoca reizbucnirea unui nou incendiu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un incendiu de proporții a distrus o gospodărie din comuna Ulma.
 Vizualizări articol: 1410 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Un incendiu de proporții a distrus o gospodărie din comuna Ulma0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Mălai cu magiun (rețeta rapidă) Dacă vă e dor de mălaiul pe care îl făcea bunica, dar nu vă iese niciodată altceva decât un fel de mămăligă dulce și aspră, dacă ați crezut că trebuie să renunțați la acest preparat al copilăriei din cauza insuccesului culinar și... Citeşte