Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 5 ian 2021 - Anul XXVI, nr. 2 (7614)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Ioan Stan consideră că cel mai potrivit nume pentru actualul guvern este „Coaliția Țeparilor”

Marţi, 5 Ianuarie 2021 (15:23:40)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, consideră că cel mai potrivit nume pentru actualul guvern este „Coaliția Țeparilor”, deoarece în toată perioada electorală au promis că dacă vor ajunge la putere „va curge lapte și miere”, însă imediat „ce s-au văzut cu sacii în căruță” au început să guverneze dându-le românilor „țeapă după țeapă”.

Ioan Stan a spus că prima ţeapă a fost dată angajaților care au salariul minim. „Cu toate că USR-PLUS a promis în campanie taxe zero pe salariul minim, imediat după instalarea la guvernare au abandonat acest angajament. Iar în loc de o creștere substanțială a salariului minim, au decis să dea doar 2 lei/zi, adică o majorare de doar 3%, aceasta fiind cea mai mică din Uniune Europeană în raport cu creșterea inflației”, a arătat Stan. El a adăugat că a doua țeapă a fost dată bugetarilor, cărora le-au fost îngheţate veniturile, printr-o decizie luată pe ascuns.

„A treia țeapă au primit-o cadrele didactice cărora nu doar că nu li se mai acordă majorarea anticipată din 2020, dar nu le mai dau nici măcar majorarea la termen stabilită inițial în Legea salarizării unitare din sectorul bugetar. A patra țeapă le-a fost dedicată părinților și copiilor, guvernul anulând dublarea alocațiilor și în loc de 5 tranșe de majorare a câte 20%, copiii au primit doar 2 tranșe. Una la 1 august 2020 și una la 1 ianuarie 2021. Celelalte tranșe au fost practic anulate de votul majoritar la Țeparilor din Senat”, a explicat liderul PSD. El a precizat că a cincea ţeapă a fost dată pensionarilor. Ioan Stan a arătat că este știut faptul că guvernul PNL de anul trecut nu a mai dat 40%, cât li se cuvenea prin lege pensionarilor, ci doar 14%, promițând în schimb o nouă majorare de 8,1% de la 1 ianuarie.

„Acum Guvernul Țeparilor a amânat majorarea de 8,1% pentru data de 1 septembrie.

A șasea țeapă a fost dată celor care au votat la Referendumul pe Justiție, unde 6,4 milioane de români s-au pronunțat pentru interzicerea ordonanțelor de urgență în domeniul Justiției. După ce au intrat la guvernare, cei de la USR au făcut exact invers față de ceea ce au promis în campanie. Prima decizie a noului ministru al Justiției fiind tocmai aceea de a emite o ordonanță de urgență în domeniul amintit”, a spus Stan.

El a precizat că nici tinerii care doreau să-şi cumpere o locuinţă nu au scăpat de „ţepele” actualilor guvernanţi. Liderul PSD a declarat că a opta țeapă a fost luată de IMM-uri, având în vedere că de 6 luni de zile Guvernul a promis granturi de investiții cuprinse între 50.000 și 200.000 euro din fonduri europene pentru IMM-urile care activează în industriile alimentară, panificație, auto, energie și în sectorul de construcții, însă nici un leu nu a ajuns până acum în conturile vreunei companii mici și mijlocii.

„A noua țeapă au luat-o tinerii antreprenori. Deși au promis că vor continua programul Start Up Nation – un program de succes pentru cel puțin 8.000 de companii și zeci de mii de angajați, Guvernarea Țeparilor a anunțat sec că renunță la acest program. Iar a zecea țeapă le-a fost dată fermierilor, guvernul hotărând amânarea Legii 236/2020”, a explicat Ioan Stan. El a arătat că potrivit acestei legi, producătorii care livrau produse agricole către consum urmau să primească o subvenție anuală de 10.000 euro, iar cei care livrau către procesatori, o subvenție de 20.000 euro pe an.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ioan Stan consideră că cel mai potrivit nume pentru actualul guvern este „Coaliția Țeparilor”.
 Vizualizări articol: 1017 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ioan Stan consideră că cel mai potrivit nume pentru actualul guvern este „Coaliția Țeparilor”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei