Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 8 dec 2020 - Anul XXV, nr. 289 (7594)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Doi indivizi și o firmă care au comis fraude cu fonduri europene, obligați la plata a peste trei milioane de lei

Marţi, 8 Decembrie 2020 (16:03:15)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Curtea de Apel Suceava a dat verdictul final în cazul a două persoane și a unei firme care au păgubit bugetul Uniunii Europene cu peste 3 milioane de lei. Soluția este definitivă și nu mai poate fi contestată la o altă instanță.

Adrian Ștefan Isopescul a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere și a fost obligat să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de către serviciul de probaţiune sau organizat în colaborare cu instituţii din comunitate. Bărbatul a fost găsit vinovat pentru săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori în numele ei.

Viorel Mihai Boghean a fost condamnat la o pedeapsă de 2 ani cu suspendare sub supraveghere. El a fost găsit vinovat pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la infracţiunea de folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori în numele ei. Și în cazul său instanța a decis să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de către serviciul de probaţiune sau organizat în colaborare cu instituţii din comunitate.

În același dosar a fost condamnată și societatea Corbul din Frătăuții Vechi pentru săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori în numele ei. SC Corbul SRL a fost condamnată la o pedeapsă de 75.000 lei amendă penală, reprezentând 250 zile la un cuantum de 300 lei pentru o zi.

De asemenea, judecătorii de la Curtea de Apel Suceava au mai hotărât ca Adrian Ștefan Isopescul și Viorel Mihai Boghean, dar și firma SC Corbul SRL să plătească suma de 3,14 milioane de lei către Agenția de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit, instituție pe care au păgubit-o cu bună știință. Mai trebuie adăugat că la această sumă se vor calcula și penalitățile de întârziere, astfel încât suma care trebuie achitată este mult mai mare.

 

Proiectul viza înființarea unei ferme zootehnice

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut faptul că la data de 29 aprilie 2011 a fost înregistrată la Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit o cerere prin care beneficiarul SC Corbul SRL, prin reprezentantul său Isopescul Adrian Ştefan, a solicitat finanţarea din fonduri nerambursabile a unui proiect ce privea înfiinţarea unei ferme agrozootehnice în localitatea Frătăuţii Vechi, judeţul Suceava. În acest context, pentru a maximiza valoarea totală eligibilă şi implicit contribuţia nerambursabilă în bugetul indicativ anexat cererii de finanţare, Adrian Ştefan Isopescul a depus la autoritatea contractantă mai multe documente false ce reprezentau oferte cu preţuri pentru bunurile necesare proiectului, în scopul de a supraevalua cheltuielile necesare achiziţiilor de utilaje. Întrucât preţurile de achiziţie menţionate nu se încadrau în limitele din baza de date a autorităţii contractante, pentru justificarea acestora, alăturat cererii de finanţare au fost ataşate mai multe documente false reprezentând oferte cu preţuri pentru bunurile necesare proiectului, depuse de SC Corbul SRL la autoritatea contractantă.

În baza ofertelor depuse, comisia de evaluare a ofertelor a desemnat ca şi câştigătoare oferta unei societăţi comerciale cu un comportament fiscal de tip „fantomă”, administrată de Viorel Mihai Boghean. Această societate, prin reprezentantul său, a pus la dispoziţia inculpatului Adrian Ştefan Isopescul mai multe documente false, pe care în perioada 2011-2016 acesta din urmă le-a depus la Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit. În urma acestor demersuri, inculpatul Adrian Isopescul a obţinut de la autoritatea contractantă suma totală de 2.933.201 lei. În acest caz a fost dispusă măsura asigurătorie a sechestrului asupra mai multor bunuri imobile ce aparţin SC Corbul SRL.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Doi indivizi și o firmă care au comis fraude cu fonduri europene, obligați la plata a peste trei milioane de lei.
 Vizualizări articol: 2763 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Doi indivizi și o firmă care au comis fraude cu fonduri europene, obligați la plata a peste trei milioane de lei5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei