Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 21 nov 2020 - Anul XXV, nr. 275 (7580)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Evenimentele sociale, petrecerile și familia, cele mai frecvente surse de infectare cu coronavirus în Suceava

Duminică, 22 Noiembrie 2020 (13:46:54)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Analiza efectuată de Direcția de Sănătate Publică Suceava, în perioada martie – noiembrie 2020, referitoare la evaluarea mediului de risc privind infecția cu virusul SARS-COV-2, a arătat că pe primele trei poziții în ceea ce privește cauzele care au produs infectările de la nivel județean sunt: 1. evenimentele sociale/petreceri private; 2. familia; 3. locul de muncă. După acestea vin, în ordine, 4. cercul de prieteni; 5. deplasările în concedii; 6. transportul în comun; 7. baruri/terase; 8. piețe; 9. spații comerciale/ supermarket-uri; 10. centre rezidențiale; 11. săli de fitness/ club sportiv; 12.revenirea în țară din zone de risc; 13.        biserici/lacașe de cult; 14. Spitale/cabinete medicale/stomatologice.

Prefectura Suceava a transmis, printr-un comunicat de presă, că evoluția cazurilor în județul Suceava din luna martie și până în prezent a fost direct influențată, pe lângă mediul de risc, și de gradul de conștientizare al populației privind respectarea măsurilor impuse de autoritățile centrale și județene. „La nivelul județului Suceava au fost realizate campanii de informare publică în toată această perioadă, activitate ce se va desfășura și în continuare. Specialiștii din cadrul Direcției de Sănătate Publică apreciază că mediile de risc identificate pot fi diminuate prin campanii susținute de conștientizare a populației pentru respectarea măsurilor impuse de autorități”, se arată în comunicat.

Având în vedere datele prezentate de specialiștii Direcției de Sănătate Publică Suceava și de evoluția cazurilor de Covid-19, prefectul județului Suceava, Alexandru Moldovan face un apel către cetățenii județului Suceava la respectarea regulilor, la evitarea zonelor aglomerate și a deplasărilor inutile.  „Igienizarea/ dezinfectarea frecventă a mâinilor, purtarea mijloacelor de protecție individuală sunt măsuri necesare pentru a proteja sănătatea tuturor. Purtarea CORECTĂ a măștilor de protecție trebuie să devină prioritară”, este mesajul prefectului.

Reamintim că la linia telefonică TelVerde 0800800165, cetățenii pot sesiza cazurilor de încălcare a normelor de protecție, iar la TelVerde 0800800358 pot apela pentru recomandări  și informații legate de COVID-19. De asemenea, Direcţia de Sănătate Publică Suceava pune la dispoziţia populaţiei un număr de CALL CENTER, 021.414.44.30, la care cetăţenii pot primi informaţii cu privire la virusul SARS CoV 2 și pot accesa una din următoarele trei opţiuni: 1.Informaţii Simptome; 2.Informaţii Contact Direct; 3.Informaţii Izolare.

Numărul 021.414.44.30 poate fi apelat din toate reţelele de telefonie fixă sau mobilă, în intervalul orar orele 8-16, de luni până vineri.

Cetățenii se pot adresa și Centrului Județean de Coordonare si Conducere a Interventiei Suceava la adresa de e-mail cjcci.sv@gmail.com sau telefon 0230.220.103. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Evenimentele sociale, petrecerile și familia, cele mai frecvente surse de infectare cu coronavirus în Suceava.
 Vizualizări articol: 1925 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Evenimentele sociale, petrecerile și familia, cele mai frecvente surse de infectare cu coronavirus în Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei