Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 13 nov 2020 - Anul XXV, nr. 268 (7573)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Ministerul Culturii va finanţa restaurarea obiectelor din apartamentul maestrului Ion Irimescu

Vineri, 13 Noiembrie 2020 (15:54:34)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, a vizitat, vineri, Muzeul de Artă „Ion Irimescu” din Fălticeni, cel mai mare muzeu de autor din țară. Bogdan Gheorghiu a ţinut să-i aducă un omagiu marelui sculptor sucevean şi i-a îndemnat pe români să profite de faptul că muzeele sunt în continuare deschise, el precizând că sâmbătă va fi organizată „Noaptea Muzeelor 2020”. Ministrul Culturii a vizitat muzeul împreună cu primarul municipiului Fălticeni, Cătălin Coman, și de managerul muzeului, Teodor Brădățanu. Bogdan Gheorghiu a vizitat şi corpul B al muzeului, acolo unde se află spațiul memorial Ion Irimescu, respectiv apartamentul în care sculptorul și-a petrecut ultima perioadă din viață.

„Ion Irimescu este unul dintre marii artişti români ai secolului XX, mândria noastră locală suceveană, care a oferit atât de mult culturii naționale. M-aș bucura să avem mai mulți vizitatori ce trec pragul acestui muzeu să admire operele de neprețuit adunate aici. Pentru a pune în valoare inclusiv spațiul memorial aflat în corpul B, Ministerul Culturii va finanța, în cadrul unui proiect ce urmează a fi înaintat de Muzeul de Artă <Ion Irimescu>, lucrări de restaurare a mobilierului și a obiectelor de artă colecționate de marele sculptor. Trebuie să investim în conservarea patrimoniului lăsat de Ion Irimescu pentru ca generațiile viitoare să conștientizeze la rândul lor contribuția pe care el a avut-o la nivel național și internațional”, a declarat ministrul Culturii.

El a adăugat că acest muzeu poate și trebuie să fie un obiectiv central pentru atragerea turismului cultural către Fălticeni. El a amintit că pentru geniul său creator, Ion Irimescu a fost recompensat cu numeroase premii și distincții. Muzeul din Fălticeni adăpostește jumătate din operele sculptorului, donate de maestru orașului, adică aproximativ 300 sculpturi și 1.000 desene, realizând astfel cea mai mare colecție permanentă de autor din România.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ministerul Culturii va finanţa restaurarea obiectelor din apartamentul maestrului Ion Irimescu.
 Vizualizări articol: 920 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ministerul Culturii va finanţa restaurarea obiectelor din apartamentul maestrului Ion Irimescu0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei