Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 3 nov 2020 - Anul XXV, nr. 259 (7564)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Ioan Stan: ”Guvernul Orban ține școlile închise, dar le va deschide pentru a le transforma în secții de votare”

Marţi, 3 Noiembrie 2020 (14:52:48)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Președintele PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, a declarat că actualului Guvern PNL condus de Ludovic Orban nu îi pasă de problemele reale ale țării, considerând prioritară campania electorală în detrimentul dificultăților întâmpinate de societatea românească în contextul epidemiei de Covid-19. Ioan Stan a făcut referire la două aspecte de interes public pe care PNL-iștii le tratează ”cu lipsa de chibzuință obișnuită”, educația și sănătatea. „Prima oară ne vom referi la felul în care Guvernul PNL a ales să gestioneze învățământul românesc în această perioadă.  Din acest punct de vedere, putem observa că guvernarea Iohannis-Orban ține școlile închise, total invers față de restul Europei civilizate. Dar le va deschide din nou pe 6 decembrie, când le va transforma în secții de votare”, a precizat Stan. El consideră că actualii guvernanți liberali nu au avut nici un plan pentru elevi, nu au luat nici o măsură pentru aceștia, nu au pregătit corespunzător sistemul de învățământ on-line și nu au testat profesorii și elevii. „În schimb, din nepricepere, lașitate și dezinteres total, compromit grav educația copiilor. Epidemia crește galopant, dar nu din cauza școlilor. Nu o spunem noi, o confirmă majoritatea specialiștilor. Din punctul nostru de vedere, o soluție ar fi testarea rapidă a copiilor și a profesorilor, acolo unde există suspiciuni sau contaminați, izolarea celor pozitivi și continuarea normală a școlii pentru cei sănătoși”, a declarat liderul PSD Suceava. Ioan Stan a spus că așa cum sunt gândite „de acest guvern lipsit de viziune”, cursurile on-line reprezintă cel mult o glumă „și aceea proastă”. „Nu se compară calitatea învățământului online cu cel clasic. Cel puțin nu deocamdată și este păcat să distrugem viitorul copiilor noștri numai pentru că guvernul PNL refuză să ia niște măsuri eficiente pentru buna desfășurare a actului educațional”, a mai declarat Ioan Stan. 

Pe de altă parte, el a făcut referire și la relația pe care „acest guvern nociv” o întreține cu personalul din domeniul sănătății. Ioan Stan a spus că din cauza incompetenței de care au dat dovadă liberalii, sistemul sanitar din România se află pe un butoi de pulbere. „Prin urmare, Federația Sanitas a decis ca de pe 3 noiembrie să picheteze săptămânal Guvernul României pentru a le fi respectate drepturile. Printre revendicări se numără și acordarea integrală a stimulentului de risc pentru perioada stării de urgență a personalului din domeniul sanitar”, a arătat președintele PSD Suceava. El a subliniat faptul că Guvernul PNL nu a fost în stare nici măcar să plătească personalului din sănătate stimulentul de risc pentru expunerea acestora la infecția cu Covid-19. „Cu alte cuvinte, acest guvern nu doar că nu i-a ajutat cu nimic în perioada stării de urgență și i-a lăsat să intre în lupta cu epidemia de Coronavirus cu mâinile goale, dar nici măcar ulterior n-a considerat sacrificiul lor demn de răsplată.

Considerăm că astfel de abordări sunt total greșite și periclitează atât viitorul țării, cât și viața românilor”, a încheiat Ioan Stan.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ioan Stan: ”Guvernul Orban ține școlile închise, dar le va deschide pentru a le transforma în secții de votare”.
 Vizualizări articol: 1147 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.40/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.4 din 5 voturi
Ioan Stan: ”Guvernul Orban ține școlile închise, dar le va deschide pentru a le transforma în secții de votare”2.455

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei