Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 8 oct 2020 - Anul XXV, nr. 237 (7542)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Maestrul Mihai Burduja a pierdut lupta cu Covid, înainte de a împlini 80 de ani

Joi, 8 Octombrie 2020 (19:25:58)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un distins câmpulungean, Mihai Burduja, maestru emerit al sportului minții, șahul, a fost învins, joi, nu într-o luptă purtată pe tabla de șah, ci una pe viață și pe moarte, pe patul de spital, cu un inamic nemilos - COVID-19.

Maestrul Mihai Burduja, președintele Clubului Sportiv „Rarăul” din Câmpulung Moldovenesc și un vechi colaborator al ziarului Monitorul de Suceava, unde de mai bine de 15 ani realiza rubrica “Șahul: artă, sport, știință”, urma să împlinească 80 de ani peste trei săptămâni, pe 3 noiembrie.

Cunoscut publicist, harnic cercetător al preocupărilor omeneşti, al curiozităţilor din viaţa unor personalităţi ale lumii și autor a numeroase cărți, precum „Pe dealuri dogorâte de podgorii”, „Ispita vorbelor cu haz” , „De ale şahului de tot felul”, „Perle din templul Caissei” și recent „La ospăţ cu slujitorii slovei” (două volume), Mihai Burduja urma să trimită la tipar, în luna noiembrie, lucrarea „Gastronomie literar distractivă” (volumele I şi II).

Numele său a apărut de-a lungul anilor în mai toate publicaţiile vremii, în reviste precum „Sport şi Turism”, „Lumea Carpatică” , „România Mare”, „Arta Culinară” şi altele, precum şi în cotidiene din aproape toată ţara.

Provenit dintr-o familie de feroviari din tată în fiu, Mihai Burduja a continuat tradiția, lucrând peste 38 de ani la Regulatorul de Mişcare şi Circulaţie pe care el îl numea cu respect „Statul major al căilor ferate”.

Întreaga viață s-a zbătut să creeze în Bucovina o pepinieră foarte valoroasă de şahişti, să demonstreze lumii că sportul minţii ar putea să aibă un loc fruntaş în rândul sporturilor din țară, cu beneficii spirituale nebănuit de mari.

În ciuda vârstei înaintate și a stării de sănătate mai precare, el continua să muncească, să cerceteze, să scrie și să publice, spunând:

„Nu am plăcere mai mare, nici mângâiere mai statornică şi acum, la vârsta părului argintiu, decât lectura zilnică, ea a devenit un reflex, un <medicament miraculos> fără de care mă simt bolnav. Nu cunosc un remediu mai suveran împotriva dezgustului vieţii ce o trăim în această criză care nu se mai sfârşeşte, decât această devoratoare şi plăcută  <zabavă>”.

Rămas bun, maestre!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Maestrul Mihai Burduja a pierdut lupta cu Covid, înainte de a împlini 80 de ani.
 Vizualizări articol: 4279 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
Maestrul Mihai Burduja a pierdut lupta cu Covid, înainte de a împlini 80 de ani5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei