Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 30 sep 2020 - Anul XXV, nr. 230 (7535)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

141 de copii și tineri din centrele rezidențiale, premiați de Protecția Copilului Suceava

Miercuri, 30 Septembrie 2020 (12:51:27)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Suceava a reușit, pentru al treilea an consecutiv, să acorde premii celor mai performanți copii și tineri din centrele rezidențiale sucevene. Cu ajutorul sponsorilor, DGASPC Suceava a premiat copiii și tinerii merituoși din sistemul de protecție socială în cadrul campaniei „Susținem performanța”, ediția a III-a, a cărei organizare, anul acesta, pe timp de pandemie, a reprezentat o adevărată provocare. „Cu toate restricțiile și regulile dictate de starea de alertă, contribuția sponsorilor a condus, și de această dată, la îndeplinirea obiectivului principal al proiectului: acela de a recunoaște, încuraja și felicita rezultatele deosebite ale copiilor și tinerilor din cadrul sistemului de protecție socială”, a declarat directorul executiv al DGASPC Suceava, Nadia Crețuleac.

Din totalul de aproximativ 1.500 de copii și tineri care beneficiază de o măsură de protecție specială, DGASPC Suceava a selectat 141 de copii și tineri (față de 95 în anul 2019), din cadrul centrelor rezidențiale ale Direcției, dar și din cadrul organizațiilor acreditate (Așezământul „Sfântul Ierarh Leontie” Rădăuți, Casa de tip familial „Preot Mihai Negrea” Vatra Dornei, Fundația FARA), din asistență maternală, dar și din plasament simplu la familii cu sau fără grad de rudenie), care au fost premiați pe secțiuni (învățământ, arte și sport) în cadrul acestei campanii.

 

Secțiunea învățătură

La secțiunea învățătură, 68 de copii și tineri care au avut medii între 9.50 și 10.00, în decursul anul școlar 2019-2020, au primit prin intermediul sponsorilor premii în bani și produse, iar premiile au fost oferite de către ONG-uri și firme partenere, de reprezentanți ai societății civile, dar și de către persoane fizice. Dintre aceștia, 5 tineri cu media generală 10.00 și o tânără care a fost admisă cu media 10.00 la Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava au primit trofee din partea DGASPC Suceava. Pentru copiii și tinerii care au avut medii între 9.00 și 9.50, premiile, care au constat în jocuri și jucării, rechizite și dulciuri, au fost oferite de Asociația „Sfântul Dosoftei” din Suceava și Te Aud România din Gura Humorului.

 

Secțiunea arte

La secțiunea arte, 11 copii și tineri au fost premiați pentru rezultatele remarcabile din domeniul artistic, la concursuri de muzică ușoară, remarcându-se la „Vocea Bucovinei”, la festivaluri de muzică populară, copii talentați în domeniul artei plastice, premiați la concursuri naționale de pictură. Unul dintre copii a fost admis cu media 10 pe linie la Colegiul Național de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava.

 

Secțiunea sport

La secțiunea sport, 17 copii și tineri au fost premiați pentru rezultatele deosebite din domeniul sportiv. Aceștia sunt cei care au obținut premii și medalii în ramuri ale sportului precum dans sportiv, rugby, qwan ki do, volei, fotbal și fotbal feminin, lupte greco-romane,jocuri paralimpice.

 

 Sponsori

DGASPC Suceava aduce mulțumiri tuturor celor care au ales să fie aproape de copiii și tinerii din sistemul de protecție, dar și celor care sunt răspunzători de creșterea și dezvoltarea lor armonioasă. Recunoștința organizatorilor, dar și a copiilor și tinerilor premiați se îndreaptă către Boghean Andrei, Dziminschi Daniela, Jalbă Eusebiu, Delia Ilie și Todereanu Maria, dar și către Fundația „Te Aud România”, HHC România,Asociația „Licuricii Fericiți”, SC Bucovina Art Consult, HNL Attitude SRL (Hashera), Lust Expert și Asociația EDU-MAX , SOV CONTEX SRL, SC CONTAB KONT SRL, Asociația Rădăuțiul Civic, Asociația Culturală „Sfântul Dosoftei”, Institutul pentru Parteneriat Social Bucovina, Centrul Regional Împotriva Traficului de Persoane - Suceava,Fundația Open Hands, Asociația SEVA, Asociația MULTICARE.

Mulți dintre sponsori și-au exprimat dorința de a menține o legătură de mentorat cu copiii și tinerii merituoși, ceea ce reprezintă chiar unul dintre obiectivele acestei campanii.

 

 Încă un vis a devenit realitate!

La finalul campaniei, pr. Justinian-Remus A. Cojocar, de la Asociația Culturală „Sfântul Mitropolit Dosoftei”, a spus: „Darurile sunt o recunoaștere a muncii lor, a rezultatelor frumoase la învățătură. Dorim să simtă dragostea pe care am pus-o în fiecare, dar și cu mult curaj să pășească pe calea vieții. Nu sunt singuri. Îl au pe Dumnezeu prieten în viață și noi alături de ei.Noi nu am fi reușit să dăruim atâtea fără oamenii de bine pe care-i avem alături mereu.

Încă un vis a devenit realitate. Cine nu visează și nu are încredere, nu va reuși niciodată. Cine împiedică un om să-și realizeze visul frumos, se luptă cu Dumnezeu! Dorim să mulțumim lui Dumnezeu că am ajuns acest moment al vieții cu sănătate și îi cerem să ne dea putere să le ducem demni și pe cele bune și pe cele mai puțin bune.

Mulțumiri aducem și oamenilor minunați de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Suceava, care ne-au oferit prilejul de a încuraja și de a susține performanța”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 141 de copii și tineri din centrele rezidențiale, premiați de Protecția Copilului Suceava.
 Vizualizări articol: 1557 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
141 de copii și tineri din centrele rezidențiale, premiați de Protecția Copilului Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei