Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 22 sep 2020 - Anul XXV, nr. 223 (7528)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Maricela Cobuz: ”Sub actuala guvernare, în România lipsesc măsurile de stimulare economică și protecție socială”

Marţi, 22 Septembrie 2020 (14:05:08)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PSD de Suceava Maricela Cobuz consideră că sub actuala guvernare PNL, în România lipsesc cu desăvârșire măsurile de stimulare economică și protecție socială. Maricela Cobuz a spus că economia românească a avut mult de suferit în această perioadă, iar sprijinirea antreprenorilor în a înființa noi firme și a le dezvolta nu ar trebui să țină de politica de partid, ci ar trebui să fie o necesitate pentru fiecare stat democratic. Cobuz a amintit că PSD, în timpul guvernării, a lansat programul StartUp Nation, un program național dedicat tinerilor antreprenori pentru a începe o afacere. De asemenea, ea a declarat că în timpul guvernării PSD, prin programul StartUP Nation s-au înființat peste 17.000 de firme noi și s-au creat peste 30.000 de noi locuri de muncă. „StartUp Nation a încurajat antreprenorii din România. Prin programul național de finanțare tinerii au fost sprijiniți cu finanţare nerambursabilă de până la 200.000 lei. Aceștia au avut șansa de a dezvolta o nouă afacere în România”, a precizat deputatul PSD de Suceava. Ea a adăugat că în anul 2019, prin acest program s-au finanțat din fonduri europene 8.700 de firme în România şi în Diaspora, cu sume totale de peste 480 de milioane de euro. Cobuz a precizat că programul StartUp Plus a finanțat 6.300 de noi firme în ţară, cu 482 de milioane de euro, iar Programul StartUp a acordat finanţări pentru 2.400 de noi afaceri în Diaspora, alocând 75 de milioane de euro, care au adus la bugetul de stat peste 38,4 milioane de euro anual şi au generat peste 17.000 de locuri de muncă. „În schimb, PNL a criticat mult acest program, declarând că este o pierdere neînchipuită de bani și trebuie eliminat. Ce a făcut Guvernul PNL pentru angajați și angajatorii din România? A închis Casa de Comerț Agroalimentar Unirea, care promova produsele românești pe piața alimentară, a închis pe timpul pandemiei activitatea micilor întreprinzători, favorizând firmele mari. Iar multe firme mici nu au rezistat pe piață, au intrat în faliment, rezultând mii de șomeri”, a precizat Maricela Cobuz. Ea a mai arătat că anul acesta rata șomajului în România a ajuns la 5,4%, crescând față de anii precedenți cu 2,3,%, iar potrivit INS, în luna iulie numărul şomerilor a ajuns la cifra de 484.000 de persoane, iar în prezent rata șomajului este în creștere. „În urma acestor dezastre economice, puterea de cumpărare a românilor a scăzut. În luna august 2020, față de aceeași perioadă a anului trecut, cele mai mari creșteri de prețuri au avut loc la alimentele de bază. Cu siguranță românii au simțit acest lucru”, a încheiat Maricela Cobuz.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Maricela Cobuz: ”Sub actuala guvernare, în România lipsesc măsurile de stimulare economică și protecție socială”.
 Vizualizări articol: 824 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Maricela Cobuz: ”Sub actuala guvernare, în România lipsesc măsurile de stimulare economică și protecție socială”1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei